'Çocukken babam benim hiç öpmedi'

'Çocukken babam benim hiç öpmedi'
29 Temmuz 2009 17:16

Diyarbakır’ın yeni Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, “Küçükken babam beni hiç öpmedi. Eskiden çocuğu sevmek, öpmek ve kucağa almak ayıptı. Ama çocuğu sevmezsen çocuk nereden bilecek senin onu sevip sevmediğini. Sevmek sevaptır” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, esnaf ve vatandaşların katılımı ile huzur toplantısı düzenledi. Diyarbakır’da daha çok DTP’li Belediye Başkanları ve Milletvekilleri tarafından düzenlenen mahalle ve kahve toplantılarına bir yenisi eklendi. Kentte yeni gelen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ilk kez halk toplantısı düzenledi. Suç oranının en fazla olduğu Sur ilçesinde bir otelin bahçesinde yapılan halk toplantısına çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Huzur toplantısına Emniyet Müdürü Sağlam ve emniyetin tüm birimlerinin müdürleri katıldı.

Diyarbakır’ın büyük göç aldığını ve özellikle çocukların başı boş kaldığına dikkat çeken Sağlam, bu gibi durumlarda aile eğitiminin yeterli olmadığını belirterek, çocuklara şiddet uygulayan ailelerin, çocuğu evden kaçırttığını söyledi. Çocuğun sokağa terk edilmesi ile direk suça itildiğini hatırlatan Sağlam, sokağa atılan çocukların bir süre sonra kenti kötü bir hale getirdiğini söyledi. Bazı çocuklara el uzatarak onları kurtardıklarını ve bazılarının da ellerinden kaydığını ifade eden Sağlam, “Çocukların uçuruma düşmemeleri için elinden tutacağız. Küçükken babam beni hiç öpmedi. Eskiden çocuğu sevmek, öpmek ve kucağa almak ayıptı. Ama çocuğu sevmezsen çocuk nereden bilecek senin onu sevip sevmediğini. Sevmek sevaptır” dedi.

Sağlam, işini sağlam yapar

Bölgede kadına yönelik şiddetin son bulmasını isteyen Sağlam, “Eş demek eşit demek. Kadınlar bizim parçamız. Onlara karşı şiddet kullanmayalım. Onlar bize emanet. Bu konuda ben üzerime düşen her şeyi yapacağım. Mustafa Sağlam işini sağlam yapar” şeklinde konuştu.

Kentte ev hırsızlığı, bilişim ve yan kesicilikte bir artma olduğunu dile getiren Sağlam, “Bunun dışındaki diğer asayişe yönelik suçlarda azalma var. Bazı istatistiklerde artma bazılarında yükselme var. Artış bazen iyidir. Çünkü artışın olduğu yerde operasyon çok olur” dedi.

Emniyet Müdürü Sağlam konuşmasının ardından vatandaşlara söz hakkı verdi. Soru cevap kısmında Sağlam, ilginç taleplerle karşılaştı. Toplantıda bazı vatandaşlar temizlik konusunda yardım isterken, kimi sigara yasağının kaldırılmasını, kimi de Diyarbakır’ın tarihi yerlerinin dünyaya tanıtılmasını, bir vatandaş da DTP’li belediyelerle diyalog istedi.

Vatandaşın sorusu üzerine Sağlam, “Birlik esastır. Kentte bulunan tüm kurumlarla birlikte çalışacağız. Birlikten kuvvet doğar sözünü uygulatacağız” dedi.

İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)