Çocuk Spor Ayakkabı

Çocuk Spor Ayakkabı
25 Kasım 2019 13:07

Spor ayakkabı, her yaş grubunda sıklıkla tercih edilen modeller arasında ilk sırada yerini alır. Gerek rahatlığı gerekse kullanım kolaylığı ile oldukça pratiktir. Hem yaz hem de kış mevsiminde tercih edilen spor ayakkabıların ister bağcıklı ister cırt cırtlı modelleri vardır. Çocukların ayakları gelişim evresinde olduğu için ayakkabı seçimleri önem taşır. Onlar için daha esnek ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Hızlı büyüyen ve gelişen ayaklarını yormayan ve gelişimlerini kısıtlanmayan modeller tercih edilmelidir. Rastgele alınan ayakkabıların, çocukların ayak sağlığı ve kemik gelişimi üzerinde olumsuz etki yaptığı bilinen bir gerçektir. Çocuk spor ayakkabı seçiminde dikkat edilecek birkaç husus yer alır. Bu hususlar göz önüne alındığında, uzun süre kullanılır amacı ile ayağa büyük gelen ayakkabı seçimleri yapılmamalıdır.

 

 

Çocuklarda Spor Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Çocuk ayakkabısı seçerken; topuk ve burun kısmı sert olan, bileği saran, yumuşak dokulu ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayrıca aynı ayakkabıyı üst üste iki gün giymekte ayak sorunlarına yol açar. Bu durum ayakta mantar oluşumuna sebep olur. Çocuk ayakkabılarında topuk desteği olması önemli bir detaydır. Büyüme çağındaki çocuklarda, kıkırdaklarda ağrı olması sık rastlanan bir durumdur. Buna ilerleyen yaşlarda topuk ağrısıda eşlik eder. Bu sebeple kauçuk tabanlı ayakkabılar, esnek ve rahat yapısıyla tercih edilir. Ayrıca dayanıklı olurlar. Esneklik spor yaparken avantaj sağlar. Koşma, zıplama gibi aktiviteleri sıklıkla yapan çocuklar daha rahat hareket ederler.

 

Çocuk Halı Saha Spor Ayakkabı

 

Erkek çocuklar için futbol hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Günün her saati futbol oynayan erkek çocuklar için halı saha ayakkabıları iyi bir seçimdir. Her renkte çocuk spor ayakkabı modelleri arasından seçim yapmak zordur. Halı saha için tercih edilen kramponlar için renk seçenekleri mevcuttur. Gerek kauçuk tabanlı gerekse tırtıklı tabanlı ayakkabılar, çocukların spor yapmasına olanak sağlar. Her yaşa uygun çocuk spor ayakkabı modelleri arasından seçim yapmak sizin tercihinize kalmıştır. Spor ayakkabının üst kısmı hava alabilen yapıda olmalıdır. Gün boyu ayakkabı içerisinde kalan ayakların sağlığı için bu durum önemli bir detaydır. Ayakkabının iç tabanı, teri emen malzemeden yapılmalıdır. Çocuk spor ayakkabı seçimlerinde, bu hususları göz önünde bulundurarak daha sağlıklı sonuçlara ulaşırsınız. Birbirinden güzel çocuk spor ayakkabıları için https://www.lescon.com.tr/cocuk-spor-ayakkabi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.