Çocuk Başkan’dan ‘Suyu kesin’  talimatı şaşırttı

Çocuk Başkan’dan ‘Suyu kesin’ talimatı şaşırttı
23 Nisan 2014 15:04

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Kocamustafapaşa İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Zeynep Uymuşlar’a bıraktı.

 

Kocamustafapaşa İlkokulu’ndan Başkanlık Makamına gelen 10 öğrenciyi makamında kabul eden Topbaş, çocuklara tatlı ikram etti, hediyeler dağıttı.

 

BAŞKANIN İLK TALİMATI: KOCAMUSTAFAPAŞA’DA SUYU KESİN!

 

23 Nisan nedeniyle başkanlık makamına oturan Uymuşlar, “Ben aslında Milli Eğitim Bakanı olmayı düşünmüştüm” deyince gülüşmelere neden oldu. Belediye Başkanı olmayı da memnuniyetle karşıladığını anlatan Uymuşlar, Topbaş’ın İstanbullulara vereceği mesajı sorması üzerine “Elbette Sayın Başkanımızın takdir ettiğim çalışmaları var ama benim de aklımdan geçen projelerim var. Bunlar yeşil alanların, parkların çoğaltılması, bisiklet yollarının arttırılması ve evcil hayvanlar için parkların arttırılması” diye konuştu. İlk talimatı vermek üzere Özel Kalem Müdürü Muhsin Doğan’ı arayan Uymuşlar, Kocamustafapaşa’da saat 09:00-10:00 arasında su kesintisi yapılmasını istedi. Uymuşlar’ın talebine şaşıran Topbaş, “Niçin?” dedi. Uymuşlar da “İnternetten araştırdım, hep böyle yapıyorlar” yanıtını verdi. Topbaş, “Enteresan. Suların kesilmesini ikaz anlamında mı, idareli kullanılması için mi söylüyorsun. Suların tasarruflu kullanılması için 1 saatlik su kesintisi mi istiyorsun” diye sordu. Bunun üzerine de Uymuşlar, “Evet” karşılığını verdi.

 

İBB Meclisi’nin başkanlık makamına da 15 yaşındaki başörtülü öğrenci Semagül Çakır oturdu. Meclis başkanlığı koltuğuna oturan Çakır, meclis sıralarında kendisini dinleyen çocuklara hitap etti. İBB Başkanı Topbaş’ın Çocuk Meclisine seslenmesinin ardından düzenlenen çekilişle bazı çocuklara bisiklet dağıtıldı.