CNN Türk’e soruşturma!

CNN Türk’e soruşturma!
26 Mart 2019 12:04

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan uluslararası haber kanalı CNN’e, CNN Türk hakkında soruşturma talebinde bulunmuştu.

 

 

CNN’nin üst düzey yöneticilerinden CHP’li Yurter Özcan’a soruşturma yanıtı geldi. Yurter Özcan’ın açıklamasına göre, CNN üst düzey yöneticilerinden gelen mailde bir soruşturma süreci başlatıldığı ve konuyla alakalı CNN’den resmi bir yanıt gönderileceği belirtilmiş.

CHP’li Yurter Özcan diğer haberle ilgili soruşturma devam ederken, CNN Türk’ün yeni bir skandalından bahsetti.

 

 

CHP’den CNN’e ‘CNN Türk’ çağrısı

 

 

Özcan, “Bu süreç devam ederken, sizleri yeni bir gelişmeden daha haberdar etmek istedim. 2 gün önce AKP’ye yakın Sabah gazetesinin bir haberini kullanan CNN Türk, bir liste yayımlayarak bazı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu iddia etti.” dedi.

 

 

Özcan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 

 

“Türkiye’de herhangi bir seçimde aday olabilmek için Adalet Bakanlığı’nden temiz sicil kaydı alınarak, başvuruda bulunmak gerekir. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun da ilgili kişilerin adaylığını onaylaması gerekir. Türkiye’deki kanunlara göre, terör suçundan mahkum olanlar hiçbir şekilde seçimlerde aday olamazlar.

Yukarıda saydıklarımı göz önüne alırsak, CNN Türk’ün art niyetli Sabah haberini niçin kullanabilmiş olduğu ile ilgili ihtimaller:

A) CNN Türk, Türkiye’deki kanunları bilmiyor.

B) CNNi Türk, Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Türk yargısını işini doğru yapamamakla ve ‘teröristlere’ seçimlerde adaylık yolu açmakla suçluyor.

C) CNN Türk, bilinçli ve kasıtlı birşekilde, yalan ve ahlaksız bir haber yaparak AKP rejiminin Türkiye’deki muhalefet partilerinin terörist örgütlerle işbirliği yaptığı söylemine destekte bulunuyor.