Çıray, çileden çıktı!

Çıray, çileden çıktı!
2 Ocak 2020 15:39

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Libya’ya tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı başlangıcında CHP ile AKP’liler arasında usul tartışması yaşandı. Gruplar adına ilk konuşmayı yapan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’nin hiçbir zaman ganimet ve yağma peşinde olmadığını belirterek, “Bu tezkereye ‘hayır’ diyeceğiz” dedi

 

 

Çıray konuşmasında “Türkiye hiçbir zaman ganimet ve yağma peşinde olmadı. Türkiye’nin vicdanı AKP hoperlörlerinden çok daha fazladır. Libya’ya müdahale facia olacaktır. Türkiye bu tür müdahalelere NATO ve BM kararları nezdinde karar vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanı “Biz davet edildiğimiz yere gideriz” dedi. Bu mantıkla… Hadi kalkın gidip Azerbeycan’ı kurtaralım. Bir de bize milliyetçilik dersi vereceksiniz. Bu tezkereye ‘hayır’ diyeceğiz. Bugün sadece Allah’tan korkun. Bu verdiğimiz kararla evlatlarımızı Fizan’a şehit olmaya göndereceğiz. Daha dikkatli olmamız gerek” ifadelerini kullandı.

Çıray, konuşması sırasında iktidar sıralarındaki gürültüye tepki göstererek “Savaşa şehit olmaya asker göndereceğiz gürültüden durulmuyor. Madem ciddisiniz neden dinlemiyorsunuz. Beyefendi en ön sırada telefonla konuşuyor bir saattir. Sen ne anlarsın be! Benim dedem Balkanlarda şehit oldu!” diye konuştu.