“Çıplak kadına” yakalama kararı

“Çıplak kadına” yakalama kararı
6 Eylül 2013 13:46

Kadıköy’de 18 yaşındaki M.B’nin tecavüzüne uğradığını iddia eden 39 yaşındaki dizi oyuncusu N.Ç’nin ‘iftira’ suçlamasıyla, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

 

“RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK”

 

Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık N.Ç katılmazken müşteki M.B ve avukatı Mustafa Çamlı katıldı. Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren 18 yaşındaki M.B sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılma talebinin bulunduğunu beyan etti. Şuanda ve olayın olduğu zamanda dayısı olan S.Y’nin evinde kaldığını belirten M.B, “Onun rızasıyla ilişkiye girdik. Ona 100 lira vermiştim. 200 lira daha istedi ve vermezsem dışarı çıkıp bağıracağını söyledi. Bu şekilde beni tehdit etti ve benim de o kadar param olmadığı için veremedim. İstediği miktarda parayı vermezsem çıplak olarak kendimi dışarı atarım dedi ve dışarı çıkıp bağırmaya başladı. Tecavüze uğradığını iddia ederek beni kurtarın şeklinde dışarıda çığlık attı” dedi.

“KİRA KARŞILIĞI İLİŞKİ TEKLİF ETTİ”

 

Duruşmada tanık olarak dinlenilen ev sahibi ve müştekinin dayısı olan 25 yaşındaki S.Y ise sanıkla, geçici olarak çalıştığı dizi setinde tanıştıklarını söyledi. Sanık N.Ç’nin kalacak yeri olmadığı için evinde misafir ettiğini belirten S.Y, “Bir süre benim evimde kalınca kiraya ortak olmasını söyledim. Ama o, kira karşılığı benimle ilişkiye girmek istediğini söyleyince kabul etmedim ve evden gönderdim” dedi. Sanığın, bir süre sonra kalmak için kendi evine tekrar geldiğini ifade eden S.Y, “Gece vakti geldiği için git diyemedim. 2 gün kaldığı sürece yeğenime çok yakın davrandı. Olay günü evde neler olduğunu görmedim, işe gitmiştim. Ama yeğenim zorla tecavüzde bulunacak birisi değildir” şeklinde konuştu.

 

Mahkeme, ilk celse ifadesi alınamayan N.Ç hakkında yakalama kararı çıkararak, duruşma günü beklenmeksizin ifadesinin alınmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

 

MAĞDURKEN SANIK OLDU

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla Mart ayında soruşturma başlatılan M.B hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Olayın ilk etabında mağdur olduğunu iddia eden N.Ç’ye ise ‘iftira’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Temmuz ayında dava açıldı.

 

“TECAVÜZ ETTİ” DEMİŞTİ

 

Savcılık tarafından verilen takipsizlik kararında N.Ç’nin, 3 yıldı İstanbul?da dizilerde oyunculuk yaptığı, sabit ikametgah adresinin bulunmadığı için çeşitli arkadaşlarının yanında kaldığı, olay gününden bir gün önce de akşam saatlerinde arkadaşı S.Y’nin evine gittiği belirtildi. Müşteki N.Ç ifadesinde, olay günü arkadaşı S.Y’nin işe gittiği esnada evde S.Y’nin yeğeni M.B ile evde yalnız kaldığını, duşa girmek için banyoya gittiği ve çıplak olduğu esnada M.B’nin kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da sürükleyerek odasına götürüp orada da tecavüz ettiğini belirtti.

Daha sonra M.B’nin yanından uzaklaştığı sırada kapıya yönelip çırılçıplak kendisini sokağa attığını belirten N.Ç, M.B?nin kendisini içeriye almak istediğini, pencerenin demir parmaklıklarına tutunarak içeri çekmesine engel olduğunu, çığlıklar üzerine komşuların çıktığını ve polislere haber verilmesi üzerine olay yerine emniyet güçlerinin geldiğini ifade etti.

 

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

 

M.B’nin telefonunda ikilinin samimi pozlarını içeren fotoğrafları avukatın savcılığa sunması üzerine, savcılık zorla cinsel istismar olayı ve hürriyetten yoksun kalmaya ilişkin delil olmadığına, ikili arasında rıza ile ilişkinin bulunduğuna karar vererek dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. N.Ç.’nin, M.B. ile kendi rızası ile birlikte olduğu halde, çıplak vaziyette sokağa fırlayarak ‘suçun maddi delil ve eserini uydurmak sureti’ ile M.B.’ye iftirada bulunduğu gerekçesiyle ‘iftira’ suçundan 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kuyu Sokak’ta meydana gelen olayda sokakta çırılçıplak iki kişiyi gören mahalle sakinleri polisi haberdar etmişti. Genç bir erkeğin kendisi gibi çıplak kadını dışarı çıktıkları daireye sokmaya çalıştığını gören mahalle sakinleri, evlerinden aldıkları battaniyeleri çıplak kadın ve erkeğin üzerine örtmüş, ikili polis merkezindeki işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edilmişti.