Cinderes bombalandı

Cinderes bombalandı
7 Mart 2018 17:10

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 47’nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 2 bin 940 oldu. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından ateşe altına alındı. Bombalanan hedefler imha edilirken, yükselen duman Reyhanlı’dan da görüldü.

 

 

 

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 47’nci güne girildi. Genelkurmay Başkanlığı’nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekatın başından bu yana 68’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 940 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

Harekatın planlandığı şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 68 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2940 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.”

CİNDERES BOMBALANDI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından ateşe altına alındı. Bombalanan hedefler imha edilirken, yükselen duman Reyhanlı’dan da görüldü. İbrahim MAŞE-Yılmaz BEZGİN/ REYHANLI, (HATAY), (DHA)

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden Kilis’e, askeri sevkiyat devam ediyor. Kente ulaştırılan tank ve obüsler ile personelin yer aldığı askeri konvoy, sınır hattındaki karakollara yönlendirildi.