Cilt tipine göre maske uygulaması

Cilt tipine göre maske uygulaması
9 Aralık 2016 11:57

Cilt için rutin bir bakım uygulamasının yanında, haftada 1 ya da 2 kez yapılması gereken, bununla birlikte bazı dönemlerde de toparlama adına uygulanan cilt maskeleri mevcuttur.

 

 

 

 

Örneğin; yaz mevsiminden çıkıp sonbahar mevsimine geçildiğinde, cilt rengini açacak, 3 ay boyunca güneşe maruz kalarak kurumuş bir cilt yapısına nem kazandıracak maskeler uygulanabilir. Maske uygulamasında en dikkat edilmesi gereken konu, cilt tipine uygun bir maske türü seçiminin sağlanmasıdır.
Çok kuru, nemsiz ve yağ üretmeyen bir cilt için, haftada 1-2 kez cildi nem bakımından besleyecek ve daha parlak görünecek maskeler önerilir. Daha kremsi formlarda yapılır ve C vitamini bakımından da zengin olur. Ancak karma, yağlıya dönük ya da çok yağlı ciltler için genellikle biraz da cildin nem dengesini sağlayabilecek, fazla yağı atabilecek ve parlak görünümü engelleyecek maskeler önerilir. Bu maskeler su bazlıdır ve daha çok jel kıvamında olur. Hassas ciltler için C vitamini içermeyen, akneleri kurutacak ya da yeni oluşumları engelleyecek ve cildin kaybettiği nemi kazandıracak türde maskelerin uygulanması doğru seçimler olacaktır. Bu maskeler de biraz daha parçacık içeren, kremsi ve cildin hemen emilmesini sağlayan türde kıvamlarda olur. Cilt rengini açan, ciltteki lekeleri gideren ya da oluşumunu engelleyen, cildi yumuşatan ya da biraz daha sıkılaştıran gibi daha birçok türde maskeler vardır ve bu tarz maskeler genellikle ayda 1-2 kez uygulanır.
Elbette her şeyde olduğu gibi cilt maskelerinde de doğal ürünlere yönelmek ve doğal cilt maskesi tarifleri yapmak en doğru seçimdir. Ancak uzman önerisi ile piyasada satılmakta olan doğal içerikli maskeler de faydalı olacaktır.
Estetik konusunda daha fazla bilgi için tıklayın