Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişiye tutuklama talebi!

Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişiye tutuklama talebi!
12 Nisan 2018 19:00

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Fame Game Hayvancılık ile Çiftlik Bilgi İşlem isimli firmaların muhasebe işlemlerini takip eden K.K.’nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheliden 4’ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

 

 

İstanbul Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın birlikte yürüttüğü operasyon kapsamında geçtiğimiz hafta 8 şüpheli gözaltına alındı. Mali Şube ekipleri, yapılan çalışmalarında sanal para “bitcoin madeni” üreten tesisleri de tespit etti. Tesislerdeki dijital materyallere ve makinelere el konuldu. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

 

4 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ!

 

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından A.Ç., S.C., A.E. ve M.İ.D. “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticileri dolandırıcılığı” suçlarından haklarında adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle, S.D., H.C., F.C. ve Fame Game Hayvancılık ile Çiftlik Bilgi İşlem isimli firmaların muhasebe işlemlerini takip eden K.K. ise “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticileri dolandırıcılığı” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

 

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ/Sözcü

 Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişiye tutuklama talebi!