Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın 13 suç kaydı çıktı!

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın 13 suç kaydı çıktı!
9 Nisan 2018 09:34

Binlerce kişiyi dolandırıp kaçan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın, ‘hırsızlık’, ‘şantaj’ ve ‘uyuşturucu’dan 13 suç kaydı çıktı. İlk kayıt ise dolandırıcılık ve hileli iflas. Saadet zinciri Detay Maxinet’ten de Aydın’ın hesabına farklı tarihlerde 5 milyon 96 bin TL gönderildiği anlaşıldı.

 

 

Gazete Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre firari şüpheli Mehmet Aydın’ın ilk suça karışma tarihi ise çocukluk yıllarına dayanıyor. Kayıtlara geçen ilk suçları dolandırıcılık ve hileli iflas olmuş. Bursa Başsavcılığı tarafından Aydın hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘iflas’ suçundan soruşturma başlatıldığı ve GBT kaydı olduğu ortaya çıktı. Aydın’ın ‘açıktan hırsızlık’, ‘kullanmak için uyuşturucu satın alma’, ‘şantaj’, ‘tehdit’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘işyerinden ve kurumdan hırsızlık’, ‘Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ dahil toplam 13 suç kaydı bulunuyor.

Mehmet Aydın’ın yıllar içinde kullandığı 2 telefon hattı da incelendi. Aydın’ın son 6 yıl içinde FETÖ soruşturmalarında adı geçen iş insanı, öğretmen ve memurların da aralarında olduğu toplam 11 kişi ile telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Bunların çoğunluğunu kapatılan Bank Asya’da ortak hesap hareketi bulunan kişiler oluşturuyor.

 

 

http://www.haberturk.com/ciftlik-bank-ceosu-mehmet-aydinin-13-suc-kaydi-cikti-1911363