CHP’yi karıştıran liste!

CHP’yi karıştıran liste!
1 Şubat 2018 09:26

Kılıçdaroğlu’nun kurultay sonrası MYK’ya almayı tasarladığı Atatürk karşıtı Cihangir İslam ile HDP seçmeni Murat Özçelik parti tabanını ayağa kaldırdı.

 

 

 

ATATÜRK’TEN RAHATSIZ OLANLAR, HDP’YE OY VERENLER YÖNETİME GELİYOR

 

 

Ercan Öztürk’ün haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay sonrası oluşturacağı MYK listesi yavaş yavaş kulislere sızmaya başladı. Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın disipline verilmesi üzerine yönetimden istifa eden Selin Sayek Böke’yi yeniden listeye alacak. CHP kulislerinde konuşulan iki isim ise şimdiden partiyi ayağa kaldırmış durumda.

 

 

KHK İLE ATILMIŞTI

 

 

KHK’yle Kafkas Üniversitesi’nden atılan Dr. Cihangir İslam’ın kurultay sonrası oluşacak MYK listesinde Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirileceği konuşuluyor. İslam’ın bu göreve getirileceğinin kulislere yansımasının ardından 2013 yılında atılan bir tweet CHP’liler tarafından sosyal medyada paylaşılmaya başladı. İslam, 2013 yılında attığı bir twette, “Pazar gününü Taksim’de Mustafa Kemal’in askerleriyle geçirdim. Rahatsız oldum. Gezi de rahatsızdı” mesajını paylaşmıştı. CHP’liler “Mustafa Kemal’in askerleri” sloganından rahatsız olan Canan Kaftancıoğlu’nun il başkanlığına getirilmesinin ardından İslam’ın da MYK’ya girecek olmasına tepki gösterdiler. İslam, Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet’ yürüyüşlerine de katılmıştı.

 

 

HDP SEÇMENİ CHP’Lİ

 

 

TSK’nın Afrin operasyonuyla ilgili tepki çeken bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın yeni MYK’da olmayacağı konuşuluyor. Yılmaz’ın yerine getirilmesi planlanan isim ise Cihangir İslam gibi tepki çeken Murat Özçelik oldu. Özçelik’in 7 Haziran seçimlerinden sonra “Ben ve çevremdekiler HDP barajı geçsin diye oy verdik” dediği için büyük tepki çekmişti. Özçelik yükselen tepkilerin ardından istifa etme kararı almıştı. Kılıçdaroğlu’nun yeniden Özçelik’e sarılması örgüt tabanında büyük rahatsızlığa neden oldu.

 

 

ERDOĞAN TOPRAK’A TEPKİ

 

 

Kılıçdaroğlu, örgütün en nefret ettiği isimleri yanından ayırmaya niyeti yok. Uygulamalarıyla örgütten tepki çeken Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kılıçdaroğlu’nun prensi olmaya devam ediyor. Bingöl bir swüre önce belediyelere iş yapan inşaat şirketiyle gündeme gelmiş ve görevden alınması için baskı yapılmıştı. Toprak’ın yeniden MYK’ya girecek olmasına tabanda büyük tepki var.