CHP’ye açılım yönlendirmesi!

CHP’ye açılım yönlendirmesi!
7 Şubat 2016 09:28

Eski diplomat ve CHP milletvekili Onur Oymen, “Son zamanlarda Amerikalı ve Avrupalı devlet adamlarının, ülkemizin içinde bulunduğu olağandışı koşullara ve terörle mücadelenin her zamandan daha fazla önem taşıdığı bir dönemde ‘açılım’ sürecinin yeniden başlatılması konusundaki ısrarlı girişimlerde bulunmaları dikkat çekici olmaktadır” diyor.

 
Oymen’in sözleri özetle şöyle: “Bazı yabancı sivil toplum kuruluşlannın bu konuda yayınladıktan görüşler unutulmamalıdır.

 
Örneğin Center for American Progress isimli Amerikan düşünce kuruluşunun Amerika, Türkiye ve Kürt Bölgeleri başlığıyla 2014 yılının temmuz ayında yayınladığı raporda CHP’yle ilgili olarak özetle şu görüşlere yer verilmekteydi:

 
BD, banş sürecine yapıcı biçimde yaklaşan CHP yetkilileriyle daha yakın ilişki kurmalıdır.

 
Amerika AKP’yi gayriresmi yollardan, CHP’yle iletişim yolları kurmaya teşvik etmelidir.

 
İlk adım, sosyal demokrat akım ve CHP içindeki genç politikacılarla sürekli bir diyalog kurarak onları banş süreci konusunda daha aktif rol oynamaya teşvik etmek olmalıdır. Partideki eski Kemalist unsurlara da bu sürecin dışında kalmanın partiyi siyasi açıdan anlamsız hale getireceği hatırlatılmalıdır.

 
Türkiye’nin ve Türk siyasi partilerinin siyasi tercihlerinin yurtdışından yönlendirilmeye çalışılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Onlara Atatürk’ün ‘Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!’ sözlerini hatırlatırım.