CHP’nin tüm muhalif bileşenleri İnce’nin etrafında toplanıyor!

CHP’nin tüm muhalif bileşenleri İnce’nin etrafında toplanıyor!
11 Temmuz 2018 11:58

24 Haziran’dan sonra Kurultay seslerinin yükseldiği CHP’de sürpriz bir gelişme yaşandı. Partide Kılıçdaroğlu’na muhalif bilinen ağır toplar Olağanüstü Kurultay için birlikte imza toplama kararı aldı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy, Kılıçdaroğlu’na muhalif kesimlerin elini güçlendirirken, seçimden sonra  Olağanüstü Kurultay çağrıları  Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu tehdit eder boyuta çıktı.

 

 

AVAZTÜRK’ün CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre; partinin muhalif tüm bileşenleri Muharrem İnce’nin etrafında toplanacak.İnce’nin partideki ağır toplardan oluşan muhalif tüm bileşenler ile bir araya gelip, (sadece ulusalcı değil sol kanadı da içine katarak) İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke, Haluk Pekşen, Fikri Sağlar gibi güçlü isimlere yakın delegeleri tespit ederek Olağanüstü Kurultay talebine yönelik imzaya çıkmayı düşündüğü öğrenildi.

 

 

Cihaner, Sağlar, Böke ve Pekşen gibi sol kanadı temsil eden güçlü isimlerin de bu plana destek verdiği ve CHP’yi çizgisinden saptıran Kılıçdaroğlu’nu devirmenin tek yolunun İnce etrafında birleşmek olduğunda fikir birliğine vardığı belirtildi.

 

http://www.avazturk.com/chpde-kilicdaroglunu-yikacak-isbirligi-49255h.htm