‘CHP’nin seçim raporu PM üyelerinden neden saklanıyor?’

‘CHP’nin seçim raporu PM üyelerinden neden saklanıyor?’
1 Eylül 2018 18:10

Gazeteci M. Ayhan Kara, CHP’nin 24 Haziran seçimlerine dair açıkladığı rapora ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

 

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine dair tartışmalar devam ederken Odatv yazarı M. Ayhan Kara çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

 

 

Kara bugünkü yazısında, geçtiğimiz günlerde CHP tarafından hazırlanan ve seçime dair verilere yer verilen raporun CHP PM üyelerine neden verilmediğini sordu. Raporun üyelerine verilmemesini, verilerin ortalığı karıştaracak nitelikte olduğun bağlayan Kara, “Nedir, CHP koridorlarında, bazı mahfillerde neler oluyor? Yoksa o raporun bir şok etkisi yapmasından mı çekiniliyor? Söz konusu raporda yer alan bazı veriler-şimdilik iddialar diyelim- hakikaten dudak uçuklatıcı cinsten!” ifadelerini kullandı.

 

 

Kara’nın “CHP PM’ye sunulan üyelere verilmeyen o rapor” başlığıyla kaleme aldığı yazısı şu şekilde:

 

 

Evet, ortada vahim iddialar içeren bir rapor var. Bu rapor çabucak paylaşılmalı ve CHP yetkilileri tarafından ilgili kurumlara da suç duyurusu yapılmalıdır…

Geride bıraktığımız çarşamba günü yapılan ve tartışmalar nedeniyle gündemin bitirilemediği CHP PM toplantısı CHP yönetiminin de sorumluluk noktasındaki hükümetin ve idarenin de başını oldukça ağrıtacak gözüküyor.

Bir parça Saygı Öztürk çıtlattı köşesinde ama açıkça yazmakta ve bazı soruları yüksek sesle sormakta yarar var.

 

 

POLİMETRE’NİN RAPORU

 

 

CHP PM’de seçimlerle ilgili bir rapor sunuluyor. Sunumu “Polimetre” adlı bir araştırma şirketinin görevlileri yapıyor. Oysa CHP yönetimi öncesinde ODTÜ’lü akademisyelerin seçimlerle ilgili bir sunum yapacağını belirtmişti. “Polimetre” bünyesindedir belki de söz konusu akademisyenler… Bunu bir kenara bırakalım.

CHP PM’den Haluk Pekşen’den ve şimdi adını not etmeyeceğim, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olan bazı isimlerden öyle bilgiler aldım ki inanılır gibi değil!

 

 

RAPOR MUHATAPLARINA NEDEN VERİLMEZ?

 

 

Haluk Pekşen rapordan bir örnek istiyor ama verilmiyor! CHP’nin en üst yönetim organı olan PM üyesinden PM’de açıklanan rapor neden esirgenir? 24 Haziran seçimlerinden 66 gün sonra nihayet seçimin değerlendirildiği bir toplantı yapılıyor ve o toplantıda açıklanan rapor yazılı olarak PM üyelerine verilmiyor! Oysa o raporun parti kamuoyuna, hatta genel kamuoyuna da açıklanması gerekmiyor mu?

Nedir, CHP koridorlarında, bazı mahfillerde neler oluyor? Yoksa o raporun bir şok etkisi yapmasından mı çekiniliyor?

Söz konusu raporda yer alan bazı veriler-şimdilik iddialar diyelim- hakikaten dudak uçuklatıcı cinsten!

Birkaç ayrıntı vermek gerekirse…

 

 

DUDAK UÇUKLATACAK İDDİALAR

 

 

-2,5 milyon sahte oy belirlendiği iddia ediliyor. Doğruysa, sonucu ciddi olarak etkileyecek bir oy sayısı… Yaklaşık toplam seçmenin yüzde 4’üne, sandığa gidip oy kullanan seçmenin ciddi bir karşılığına denk geliyor.

– Genelde 100 bin mükerrer oy saptandığı ileri sürülüyor.

-Sahte oy kullanımının isim isim saptandığı iddia ediliyor.

-18-19. yüzyılda yaşamış gözüken seçmenlerin oy kullanmış gözüktüğü öne sürülüyor. Bu demek oluyor ki 120-140-180 yaşında gözüken seçmenler var!

-187 ilçedeki 6604 sandıkta anormal sonuçlar tespit edilmiş söz konusu rapora göre. Bu anormal değerlere göre hile yapılmamış olması akla ve mantığa aykırı. Bu tablo da yukarıda belirttiğimiz gibi 2,5 milyon oya tekabül ediyor.

-Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 38 bin fazladan kullanılmış oy söz konusu.

-Şanlıurfa’da 7900 seçmen mükerrer oy kullanmış!

-Doğubeyazıt’ta seçim sonuçları tam 59 farklı şekilde yazılmış!

 

 

BEŞ YIL ÖNCEKİ UYARI

 

 

Daha da ilginci, söz konusu raporu çarşambadan bu yana isteyip alamayan CHP PM üyesi Haluk Pekşen 2015 seçimlerinden de evvel, beş yıl kadar önce ne yapmış biliyor musunuz? Hile kuşkularını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na gidip dile getirmiş, kendisini uyarmış. Aldığı yanıtı açıklamak kendisine düşer, ben o tarafına girmeyeyim.

 

 

O RAPOR AÇIKLANMALI

 

 

Haluk Pekşen’i tanırım, bilirim, kendisi ayakları son derece yere basan bir hukukçudur. Araştırmadan, sağlam verilere dayanmadan kolay kolay bir konu üzerinde durmaz. Koyulduğu bir işin peşini de kolay kolay bırakmaz. Soruyor o yüzden şimdi yüksek sesle: Bu rapor neden saklanıyor, CHP PM üyelerine bile verilmiyor? Neden parti kamuoyuyla ve genel kamuoyuyla paylaşılmıyor?

 

 

Bana da sordu Pekşen ama o soruların yanıtını vermesi gereken CHP Genel Merkezi. Burada ancak o soruları dile getirebilirim. Yanıtının öznesi belli.

Ancak, CHP Genel Merkezi o raporu hemen açıklamalıdır! Sitesine koymalıdır!

 

 

İDAREYİ İLGİLENDİREN BOYUT DA VAR

 

 

İşin bir de idareyi, hükümeti ilgilendiren boyutu var. İddialar yenilir yutulur cinsten değil! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün nüfus kayıt ve seçmen ana server’ından her türlü bilgi görülebilir, bulunabilir, test edilebilir. Bunun dışındaki yöntemler de vardır ama çok zaman alır. İçişleri Bakanlığı da CHP’den söz konusu iddiaları içeren raporu isteyip harekete geçmelidir. Cumhuriyet savcıları da! YSK da! Anayasa Mahkemesi de!

Evet, ortada vahim iddialar içeren bir rapor var. Bu rapor çabucak paylaşılmalı ve CHP yetkilileri tarafından ilgili kurumlara da suç duyurusu yapılmalıdır.

 

 

https://odatv.com/chp-pmye-sunulan-uyelere-verilmeyen-o-rapor-01091800.html