CHP’nin parti içi anketlerinde Muharrem İnce’nin adı öne çıktı!

CHP’nin parti içi anketlerinde Muharrem İnce’nin adı öne çıktı!
3 Mayıs 2018 09:16

CHP, cumhurbaşkanı adayını yarın açıklayacak. Genel merkez kaynakları adayın partili olacağına kesin gözüyle bakarken Kemal Kılıçdaroğlu’na giden anketlerde CHP’li Muharrem İnce’nin adı öne çıkıyor.

 

 

CHP, günlerdir beklenen cumhurbaşkanı adayının ismini yarın (cuma) açıklayacak. Adayın, YSK’nin verdiği son günden hemen önce açıklanacak olması kulisleri de hareketlendirdi.

 

 

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun anketler ve nabız yoklamalarının ardından kararını kesinleştirdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun önüne giden anketlerde Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici’yle birlikte partili olmamasına karşın eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in isimleri yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun da henüz milletvekilliği için başvuruda bulunmaması dikkat çekiyor.

 

 

“Partili” vurgusunun yapılması, anketlerde de önde olan adaylar arasında İnce adını öne çıkarırken, Genel Merkez kaynakları; İnce’nin partili olması nedeniyle hem partinin tabanını heyecanladıracağı, hem sağ kesimden hem de dokunulmazlıklarda “hayır” dediği için Kürt seçmenden de oy alabileceği belirtiliyor. Öte yandan İnce’nin seçimlerin ikinci tura kalması durumunda diğer partilere bakarak ikinci tura çıkacak isim olduğu belirtiliyor.