CHP’nin milletvekili adayı FETÖ’den tutuklandı!

CHP’nin milletvekili adayı FETÖ’den tutuklandı!
29 Ağustos 2016 10:14

CHP’nin 1 Kasım Genel Seçiminde Uşak’ta 2. sıradan milletvekilliğine aday gösterdiği Ali Erdoğan ve eşinin FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

Uşak’ta, FETÖ operasyonu kapsamında aralarında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan’ın da bulunduğu 11 kişi mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan eski Belediye Başkanı Erdoğan’ın, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde CHP’den belediye başkan adaylığı gündeme gelmişti.

 

 

 

Aydınlık’tan Zihni Erdem’in haberi, CHP örgütlerinde bomba etkisi yarattı.

 

 

24. dönem CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın itirazı üzerine son anda Erdoğan’ın aday gösterilmesi engellenmişti.

 

 

‘UYARILARIMIZA KARŞIN ADAY YAPILDI’

 

 

 

Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan CHP eski Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Erdoğan’ın Fethullahçı olduğu biliniyordu. Atatürk düşmanı bir adamdı. 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılmazdı. 1 Eylül Uşak’ın kurtuluş yıldönümü. Kurtuluş müzesine ziyareti programdan çıkartan adamdı” dedi.

 

 

Erdoğan’ın adının 1 Kasım seçiminde tekrar gündeme geldiğini hatırlatan Yılmaz şöyle devam etti:

 

 

”7 Haziran’da milletvekili adaylarımız ön seçimle belirlenmişti. 1 Kasım seçiminde bu ön seçim sonuçları Uşak’ta hiçe sayıldı. Merkez yoklaması kararı ile 2. sıraya Ali Erdoğan’ı 3. sıraya da yine Fethullahçı bir öğretmeni koydular. Bu iki adaydan biri tutuklu diğeri de açığa alındı. Hakkındaki adli soruşturma devam ediyor. Aydın’ın şehir planlamacısı olan eşi Aysun Erdoğan da aynı nedenle tutuklandı.”

 

 

Yılmaz, sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı açıklamada “CHP’nin 1 Kasım adayı şimdi FETÖ’dan gözaltında. Uyarılarımıza rağmen 1 Kasım’da aday yapıldı. Bunu kimsenin CHP’ye yapmaya hakkı yok” ifadelerini kullandı.