CHP’nin masasındaki anket: Millet İttifakı Cumhur İttifakını geçti mi? Cumhurbaşkanı seçiminde ilk oylamada kim seçiliyor?

CHP’nin masasındaki anket: Millet İttifakı Cumhur İttifakını geçti mi? Cumhurbaşkanı seçiminde ilk oylamada kim seçiliyor?
6 Mayıs 2020 10:34

CHP’nin masasındaki ankete göre; Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 40, Millet İttifakı’nın oyu yüzde 47-48. Ankete göre, MHP AK Parti’den, AK Parti MHP’den oy alıp veriyor. CHP’li yönetici Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’e masalarında ki ankete ilişkin bilgi verdi.

 

 

CHP’YE GÖRE ERKEN SEÇİMİN TEK ŞARTI VAR

 

 
CHP’li yönetici “erken seçim” iddialarına ilişkin şu yorumu yaptı:

 

 

“Erken seçim kararını alacak tek kişi var Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan ‘erken seçime gidiyoruz’ dediğinde hiç kimsenin itirazı olmaz. ‘Gitmiyorum’ dediğinde de hiç kimse bir şey yapamaz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir erken seçime gitmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Erken seçime niye gitsin? Görmüyor mu 11 büyükşehir belediyesiyle ilgili yapılan anket açıklamaları var, her bir belediye başkanımız 5 puan artırmış. Recep Tayyip Erdoğan tek yetkiliyken kendi koltuğunu niye erken bıraksın ki.”

 

 

CHP’NİN MASASINDAKİ ANKETTE CUMHUR İTTİFAKININ OYU KAÇ?

 
CHP’li yönetici masalarındaki ankete ilişkin de şöyle dedi:

“Cumhur İttifakı yüzde 40’lara düştü.

Cumhurbaşkanı’nın oyu yüzde 45 civarında.

Millet İttifakı yüzde 47-48

MHP baraj altı gözüküyor.

 

AK PARTİ’NİN OYU KİME GİDİYOR?

 
MHP AKP’den, AKP MHP’den birbirinden oy alıp veriyorlar.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda kimse alamıyor. Millet İttifakı kazanıyor gözüküyor.

Babacan’ın oyu yüzde 2.

Davutoğlu’nun oyu yüzde 3.”