CHP’nin kurduğu komisyon ziyaretlerini bugün de sürdürdü

CHP’nin kurduğu komisyon ziyaretlerini bugün de sürdürdü
2 Eylül 2015 16:18

CHP’nin “medya üzerindeki baskıları” incelemek üzere kurduğu komisyon ziyaretlerini bugün de sürdürdü.

 

 

 

CHP’nin “medya üzerindeki baskıları” incelemek üzere kurduğu komisyon ziyaretlerini bugün de sürdürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile CHP’nin gazetecilik kökenli vekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem’den oluşan heyet Yurt ve Birgün Gazetelerini ziyaret etti. Komisyonda yer alan bir diğer CHP milletvekili Utku Çakırözer bu ziyaretlerde yer almadı. Önce Yurt Gazetesi’nin Mecidiyeköy’deki merkezini giden CHP heyeti, Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin tarafından kapıda karşılandı. CHP heyeti gazeteyi gezdi, yöneticilerden bilgi aldı.

 

‘SİVİL DARBE SADECE MEDYADA DEĞİL’

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu seçimler öncesindeki durumdan bahsedip; ‘Yürütme, yasama, yargı, medya hiçbirinin özgür olmadığı bir toplumdan bahsediyoruz. Bu toplumda tabiki medyaya da operasyon yapılır. Bunda şaşılacak bir şey yok” diye konuştu. Berberoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra TBMM’nin hiçbir görevini yerine getiremediğini, sadece yemin edildiğini vurgularken; sadece medya da değil, ülkede bir sivil darbe yaşandığının altını çizdi. CHP’ye nerede ihtiyaç duyulursa orada olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

2 AYDA 30 DAVA

 

Sadece son iki ayda Yurt gazetesine açılan dava sayısının 30 olduğunu söyleyen Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin, ” Daha bu sabah avukat arkadaşlarımızdan telefon geldi. Cumhurbaşkanından 6 tane daha tazminat davası açılmış bugün. Onlar da sarayın günlük siyasete müdahalesini haberleştirdiğimiz metinlere yönelik. İçinde herhangi bir hakaret yok” dedi.

 

HİÇBİR ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI BİR TOPLUM….

 

Seçimlere 60 gün kala Yurt Gazetesinin ‘Medyaya sivil darbe’ manşetiyle çıktığını söyleyen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, ” Bunun medya kısmını bıraksak da sivil kısmına baksak biraz daha anlamlı olacak. Çünkü bugün 7 Haziran’da seçilen TBMM, neredeyse hiçbir yasama ve denetim faaliyeti yapmadan sadece yemin ederek, yeni bir seçime gidiyor. Bunun arkasında hangi iradenin olduğu herkesin malumu. Bu medyaya bu operasyonları düzenleyen iradenin kullandığı hakim ve savcıların ne kadar özgür olduğu herkesin bildiği bir başka konu. Yürütmenin başı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle ‘etkisiz eleman’. Bir tek koalisyon görüşmesiyle yetinip, memleketi seçime götürüp kendi eliyle başbakanlığı sandığa tekrar iade ediyor. Yani yürütme, yasama, yargı, medya hiçbirinin özgür olmadığı bir toplumdan bahsediyoruz. Bu toplumda tabiki medyaya da operasyon yapılır. Bunda şaşılacak bir şey yok” diye konuştu. Berberoğlu, CHP’ye nerede ihtiyaç duyulursa orada olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

FAŞİZMİN EN İLERİ AŞAMASI

 

Medya ile savaşın faşizmin en ileri aşamasını olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de güçlü bir dayanışma içerisinde medyanın özgürlüğü ve sivil toplumun bağımsızlığı için mücadeleyi sürdürmek gerektiğini söyledi.

 

GAZETELERİ SADECE OKURLARI KAPATABİLİR

 

Gazetelerin kapanıp kapanmayacağına iktidarların ya da mahkemelerin değil okuyucuların karar vereceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ” Eğer o okurlar gazeteyi almıyorsa gazete doğal olarak yaşamına son verir. Sizin baskıyla bir gazeteyi kapatmaya çalışmanız kendi adınıza bir utanç olarak tarihe geçecektir” dedi.

 

BİRGÜN’E ZİYARET

 

Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu başkanlığındaki CHP Heyeti son olarak yine Mecidiyeköy’de bulunan Birgün gazetesini ziyaret etti. Çalışanlarla tek tek tokalaşan CHP’liler ardından Birgün Gazetesi Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce ile bir araya geldi.

 

SİZİN KAPINIZA ASILACAK KİLİT BİZİM KAPIMIZA ASILACAK KİLİTTİR

 

CHP heyeti olarak konuşmaya değil, dinlemeye geldiklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, ” Sizden aldıklarımızı çatı örgütümüz Türkiye Gazeteciler Cemiyetine götürmek için, bir aracılık etmek, iki siyaseten yanınızda olduğumuzu göstermek için buradayız. Sizin kapınıza asılacak kilit, bizim kapımıza asılacak kilittir noktasında olduğumuzu göstermek için buradayız “şeklinde konuştu.

 

SIRAYLA HERKES SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ OLUYOR

 

Yaptıkları haberlerden dolayı kendilerine sık sık davalar açıldığını söyleyen Birgün Gazetesi Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce yaşadıklarını sıkıntıları ” Siyasi taşlama yapan herşeyden biz dava yiyoruz. Cumhurbaşkanına hakaret çok sert bir yasa. Bu yasadan da 5.5-6 yıl hapis cezası isteniyor, her habere. Sürekli sorumlu müdürümüzü değiştirmek zorunda kalıyoruz, 6 ayda bir. Komik bir durum aslında. Burada sırayla herkes sorumlu müdür olmak durumunda kalıyor “ diye anlattı. Dün ve bugün bazı basın kuruluşlarını ziyaret eden CHP “medya üzerindeki baskıları” inceleme Komisyonu bugün saat 16:00’da Türkiye Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gözlemlerini ve tespitlerini TGC Yönetimiyle paylaşacak.