CHP’nin kredi vaadine bankalardan tam not

CHP’nin kredi vaadine bankalardan tam not
7 Mayıs 2015 09:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en önemli seçim vaatlerinden biri olarak dikkati çeken, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının faizlerinin yüzde 80’inin silinmesi konusunda CHP yönetiminin, bir süre önce bazı bankalarla görüştüğü ve olumlu yanıt aldığı ortaya çıktı.

 

 

Alınan bilgilere göre, banka yöneticileri öneriyi gerçekçi bulduklarını anlatırken, varlık yönetim şirketlerine satılması nedeniyle otomatik zarar yazılan borçların bir bölümünün piyasa koşulları içinde yeniden ödenebilir hale getirilmesine sıcak baktıklarını iletti. CHP yönetimi, seçim sonrası mevzuat değişikliğine ihtiyaç duyulması durumunda konuyu Türkiye Bankalar Birliği’ne götürmeye ve aynı masaya oturma seçeneğine de sıcak bakıyor.

 

 

Bankalarla temas

 
Vatandaşların bankalara kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının faizlerinin yüzde 80’inin silinmesi, Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran seçim sürecinde en önemli vaatlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Alınan bilgilere göre CHP yönetimi bu vaade ilişkin bir süredir temaslarda bulunuyor.

 
Bu doğrultuda CHP yönetimi bir süre önce bazı banka yöneticilerle konuyu ele aldı. Alınan bilgilere göre, banka yöneticileri öneriye sıcak bakarken, borçların varlık yönetim şirketlerine satılması nedeniyle otomatik zarar yazılan bölümlerin piyasa koşullarında yeniden ödenebilir hale getirilmesi konusuna olumlu yaklaştı.CHP yönetiminin ilerleyen süreçte bankalarla yeniden biraraya gelmeyi değerlendirdiği belirtiliyor. Yine aynı şekilde konunun piyasa koşulları içinde çözülebileceğini düşünen CHP yönetimi, konuya ilişkin bir mevzuat değişikliğine ihtiyaç olması durumunda da Türkiye Bankalar Birliği ile masaya oturacak. CHP yönetimi, bu projeye ilişkin hükümet cephesinden gelen “kaynak” eleştirilerini de samimi bulmazken, projenin devlet bütçesine ek bi yük getirmeyeceğini vurguluyor.

 

 

Kaynak: Milliyet / Meriç Tafolar