CHP’nin kendini ‘seçilmiş sultan’ gören, halkı ve partiyi dikkate almayan belediye başkanları yeniden belediye başkanlıklarına atanacak mı?”

CHP’nin kendini ‘seçilmiş sultan’ gören, halkı ve partiyi dikkate almayan belediye başkanları yeniden belediye başkanlıklarına atanacak mı?”
13 Eylül 2018 13:10

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, gazeteci İmambakır Üküş’ün CHP’nin yerel seçim adaylarıyla ilgili sözlerini köşesine taşıdı.

 

İşte o satırlar:

 

 

“CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan heyetler 81 ili dolaşarak ekonomik ve siyasi krizden çıkış yollarını ve çözüm etkinlikleri anlatıyor. Kılıçdaroğlu, 20 Eylül Perşembe günü de Trakya Babaeski’de yerel seçimlere hazırlık vuruşu ile sahaya çıkacak. CHP’liler partinin halkla buluşması ve yerel seçimlere hazırlık açısından bu etkinliği çok önemli sayıyorlar. Burada bir soru gündeme geliyor: CHP, belediye başkanları yükünden kurtulabilecek mi?

 

Türkiye’de yerel örgütleri tarayan İmambakır Üküş, kendisiyle konuşurken “Bugüne kadar kendini ‘seçilmiş sultan’ gören, halkı ve partiyi dikkate almayan belediye başkanları yeniden belediye başkanlıklarına atanacak mı?” diye soruyor. Sonra şunları ekliyor: “CHP bu belediye başkanlarından kurtulmadan iktidar yolunu açamaz. İster kurultay tartışmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alsın, ister karşısında yer alsın… Bunun bir önemi yok. Çünkü belediye başkanları birbirinden farklı değil. Herkes kendi koltuğunu korumak için bu tartışmada taraf oldu. Hiç kimsenin derdinin ‘parti ve Türkiye’ olmadığı anlaşılıyor. Halbuki iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer, bunun örneğini de Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kazanarak göstermiştir ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar uzanmıştır. Evet, CHP yerel seçimlerin sonuçlarına göre iktidar yolunu açıp açmayacağını görecektir.”

AKP’nin sürprizlerini görmeden CHP’nin işinin çok zor olduğu anlaşılıyor.

 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/tramvaylar-havaray-olmali-40954557