CHP’nin kasasını İzmir doldurdu!

CHP’nin kasasını İzmir doldurdu!
24 Ekim 2018 09:29

Yerel seçimler öncesi İzmir için CHP’de adaylık patlaması yaşandı. 205 belediye başkan aday adayı, 875 meclis üyesi adayı başvuru yaptı. CHP’nin kasasına 1 milyon liradan fazla para girdi

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP’de resmen adaylık patlaması yaşandı. İçlerinde ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve partililerinde olduğu çok sayıda aday adayı, başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilçe belediyelere başkan adayı olabilmek için adeta birbirleri ile yarışa girdi.

 

SÜRE UZATILDI

 
Bunu fırsat bilen çok sayıda partili başta Büyükşehir olmak üzere metropol alandaki 30 ilçede partisinden belediye başkan adayı olabilmek için adaylık dosyasını alıp il ve ilçe başkanlıklarına başvuruda bulundu. Belediye başkan aday adaylığı için başvuru sayısı 205’i bulurken belediye meclis üyeliği için de kıyasıya rekabet yaşandı. 30 ilçede şimdiye kadar 875 partili, yeni dönemde meclis üyesi adayı olabilmek için başvuruda bulundu. Aday adaylarının yoğun ilgisi son başvuru tarihinin de ötelenmesine neden oldu.

 

 

Başvuru tarihi 26 Ekim Cuma günü saat 17.00’a kadar uzatıldı. İzmir’de 91 partili belediye başkan aday adaylığı için 682 bin 500 lira ödedi. Nüfusu 100 binin altında olan ilçelerde 50 başvuru yapılırken, bu partililerin cebinden 5 bin lira çıktı ve toplam rakam 250 bin lira olarak gerçekleşti. Nüfusu 50 bin altında olan ilçelerde ise aday adayı olan 64 partilinin cebinden 192 bin lira çıkmış oldu. Büyükşehir adaylığı için parti 10 bin lira başvuru ücreti belirledi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eski Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak, eski Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın ve CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam toplamda 40 bin lira verdi. 30 ilçede belediye başkan adaylığını düşünen 205 partili aday adaylığı başvurusu için 250 lira öderken, sadece buradan CHP Genel Merkezi’nin kasasına 51 bin 250 lira girdi. Büyükşehir adaylıklarıyla birlikte toplamda CHP’nin kasasına giren para 1 milyon liranın üzerine çıktı. 30 ilçesinden belediye meclis üyesi olabilmek için 875 kişi başvuruda bulundu.