CHP’nin iki as’ı Gürsel Tekin ve Kamer Genç ‘usulsüz dinlendi’

CHP’nin iki as’ı Gürsel Tekin ve Kamer Genç ‘usulsüz dinlendi’
2 Eylül 2014 13:20

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in 25 Aralık operasyonunda kanunsuz dinlendikleri ortaya çıktı.

 

H&H ÖZEL

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 25 Aralık operasyonuyla ilgili takipsizlik kararında, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in ve CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in haklarında mahkemeler tarafından hiç bir dinleme kararı olmadığı halde, üçüncü kişiler üzerinden iletişimlerinin tespit edildiği, konuşmalarının suç olmamasına rağmen tape haline getirildiği kaydedildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı tarafından hazırlanan 25 Aralık operasyonuyla ilgili 141 sayfalık takipsizlik kararında, mali şube bilgisayarlarında yapılan incelemede elde edilen veriler arasında dinleme yapan polislerin kendi aralarında yazışmak için kullandıkları “spark” programından elde edilen görüşmelerde dikkat çekici bir çok unsura rastlandığı kaydedildi.

 

Takipsizlik kararında anayasanın 100.’cü ve TBMM’nin iç tüzüğünün 107. maddesine göre milletvekilleri hakkında soruşturma yetkisi TBMM’ye ait olduğundan Cumhuriyet Başsavcılığınca milletvekilliğine sahip kişiler hakkında soruşturma, koğuşturma yetkisi olmadığı, ayrıca ilgililer hakkında dosyada yasal olarak elde edilmiş bir delil bulunmamakla koğuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirildi.