CHP’nin hükümet olma şehveti

CHP’nin hükümet olma şehveti
29 Haziran 2015 12:26

Bir parti seçim öncesi söylemleri ile seçim sonrası söylem ve davranışları farklı olursa bunun ceremesini hemen bir sonraki seçimde mutlaka çeker.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Çünkü büyük ölçüde güven yitirmiş olur.

 

İkinci olarak hemen belirtmek istediğim husus ise bir ülke ve bir siyasal partinin içinde adalet anlayışı unutulursa yapılacak hiçbir icraattan verimli sonuç alınmaz, hatta yeni kurulacak bir hükümette yeni büyük yolsuzluklara neden olur.

 

AKP ile koalisyon hükümeti kurma işinde önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tabanını yumuşatma adına ‘’Rövanşist duygularla hareket etmeyeceğiz’’ diyerek şark kurnazlığına başvurdu.

 

Bir gün sonra yine Başdanışmanı Erdoğan Toprak aynı ağızla-belliki bu sözü Kılıçdaroğlu’na söyleten bu zat-‘’İntikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz’’ diyerek AKP ile hükümet kurmak için hiçbir koşulsuz olarak kollarını sıvadıkları meydana çıkıyor.

 

Öncelikle tüm yurttaşlara ve CHP seçmenine ‘’Adalet terazisinin ve anlayışının ne zaman intikam duygusu olduğunu’’ sormak istiyorum.

 

Ve hemen peşinden eklemek istiyorum, eğer siz RTE ve güruhunun on üç yıl içinde yaptığı yasadışı işleri ve devasa yolsuzlukların hesabını sormadan AKP ile ortak hükümet kurarsanız; sizin içinizden çıkacak veya yakanıza yapışacak-AKP’de olduğu gibi-hırsızlarınızda siyaset tarihine kara leke olarak geçecek şekilde büyük yolsuzluklara ve yasadışı işlere unutulmaz olarak imzalarını atar.

 

Tıpkı SHP’nin İSKİ pisliğinin unutulmadığı gibi.

 

Her şeyin başı adalettir.

 

Adalet bir ülkenin insanları için sudur, ekmektir, aştır, iştir, soluklanmadır, dinlenmedir, çalışmadır, seyahattir, haktır, hukuktur, güvendir, emniyettir, sevgidir, saygıdır, uygarlıktır, gelişmedir, kalkınmadır vs. istediğiniz kadar bunları çoğaltabilirsiniz…

 

Adaletin olmadığı ve suçluların yargılanmadığı bir ülkede kaos vardır, açlık vardır, işsizlik vardır, cahillik vardır, suç bataklığı vardır, mazlumların zalimler tarafından sürekli olarak ezilişi ve katledilişi vardır vs, her türlü pislik vardır.

 

Bu CHP seçim meydanlarında Berkin Elvanların, Ali İsmail Korkmazların, Ethem Sarısülüklerin, diğer demokrasi şehitleri ile Gezi mağdurlarının, 17/25 kodlu hırsızlıkların, bakanların yolsuzluklarının, RTE’nin despotça yönetiminin hesabını soracağını haykırmadı mı?

 

Yoksa bunların tümü CHP’ye oy vermiş yurttaşlarımızı uyutma numaraları mıydı?

 

Melek yüzlü Berkin Elvan yavrucağımız yoksa oy devşirme makinesi olarak mı kullanıldı.

 

Ey CHP yönetimi Allah’tan korkmuyorsanız bari kuldan utanın.

 

Demokrasi şehitlerinin tümünün, Berkinlerin, Ethemlerin, Ali İsmaillerin ve diğer mazlumların daha kanları kurumadı, kokuları atmosferden gitmedi; siz nasıl olurda RTE ile güruhundan hesap sormadan AKP ile ortak hükümet kurabilir siniz?

 

Ey Kılıçdaroğlu ve CHP üst yönetimi, AKP ile hükümet kurun diye size dayatan dış güçler mi var?

 

Yoksa hükümet olup tıpkı AKP’nin hortumcu tosunları gibi sizin içinizde de hortumlamaya hazırlanmış tosunlar mı var?

 

Veya şimdiye kadar kimliğini bulamamış ama elde edeceği bakanlıklar yoluyla kimlik kazanmak isteyen kişiliksiz tipler mi var?

 

Ey Kılıçdaroğlu, demokrasi şehitlerinin cesetlerini çiğneyerek, milyonlarca yoksulun RTE ile tosunları tarafından hortumlanmasının hesabını sormadan AKP ile hükümet kurarsanız orada fazla oturamazsınız ve paramparça olarak yıkılırsınız.

 

Ey Kılıçdaroğlu sizi severim; 22.Dönemde birlikte parlamentoda bulunduk dolayısı ile size dostça bir öneride bulunmak istiyorum.

 

Başta RTE ve güruhu başta olmak üzere on üç yılın hesabını sormadan AKP ile ortak hükümet kurarsanız, bir atımlık barutunuzu da kaybedersiniz, bir dahaki seçimde seçmeniniz sizi cezalandırır, sandığın dibine gömer.

 

Ama şu kesin üstü kesin ki, kamuoyunun on üç yıldır kanayan vicdanını dindirmek bakımından RTE ve güruhunu yargının önüne koyma işlemini sürdürürseniz bir dahaki seçimde öngöremeyeceğiniz kadar bir güçle Meclis’e girer, en azından kurulacak hükümetin büyük ortağı olursunuz.

 

Bakın Sayın Kılıçdaroğlu siyaset sosyolojisinin bir gerçeğini size söyleyeyim; toplumlar çektikleri sıkıntılar karşılığında kendilerine bir kurban sunulmasını isterler.

 

Gelin bu kurbanı Türk toplumuna siz sunun.

 

Nedir bu kurban?

 

RTE ile güruhunun tek tek veya gruplar halinde yargının önüne konulmasıdır.

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu bir siyasal parti hükümet olma şansını her zaman yakalayabilir ama parlamentoya her zaman giremeyebilir.

 

Parlamentoya girmenin yolu halka verdiğiniz sözleri yerine getirmekten geçer, hırsızlardan, hortumculardan, vatandaş katillerinden, diktatörlrerden, terör gruplarına yardım edenlerden, savaş kışkırtıcılığı yapanlardan vs. hesap sormaktan geçer.

 

On üç yıldır bulaşmadığı küresel ve yerel pislik kalmamış bir parti ile hükümet kurarsanız, o devasa pisliklere ortak olup kamuoyu tarafından öyle algılacağınız kaçınılmaz bir gerçektir Sayın Kılıçdaroğlu.

 

Ey Kılıçdaroğlu istersen partini ve kendini harcama uğruna, çok kısa bir süre içinde olsa Başbakan ve hükümet olma şehvetine teslim et.

 

Biz bir şey yazıp çizmesek bile AKP ortaklığı ve RTE gölgesi CHP’yi kesinlikle eritecektir ama biz de Gezi’yi, Berkin Elvan’I, Ali İsmail Korkmaz’I, Ethem Sarısülük’ü, 17/25 Aralık’I,Yüce Divan’lık bakanları, hırsızlıkları, talanları, terör odaklarına yapılan yardımları, Uudere katliamını-HDP’ye de gönderme yapıyorum-savaş kışkırtıcılığı ile bunlarla ilgili seçmene verdiğiniz tüm sözleri sürekli olarak kamuoyuna hatırlatacağız.

 

Bu dönemde AKP ile hükümet kuracak CHP ve hiçbir parti iflah olmayacaktır.

 

Kapana kıstırılmış fareyi serbest bırakırsanız yazıklar olsun size derim.

 

O şansını kaçak sarayın altındaki dehlizde denesin.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!