CHP’nin HDP bayrağı açıklamasına emniyetten yalanlama!

CHP’nin HDP bayrağı açıklamasına emniyetten yalanlama!
12 Aralık 2017 11:30

Tekirdağ Malkara’da ilçe kongrelerinin yapıldığı alandaki parti bayraklarının arasına asılan HDP bayrağını, provokasyon olarak niteleyip, emniyetten kamera kaydı istediklerini açıklayan CHP’lilere yalanlama geldi. Tekirdağ Emniyeti, kendilerinden hiçbir talepte bulunulmadığını açıkladı.

 

İHA

 

Tekirdağ’da CHP’nin ilçe kongresinin yapıldığı Malkara’da parti bayraklarının arasına asılan HDP bayrağı tartışmalara yol açmış, CHP’liler bunu provokasyon olarak nitelemişti. Yaptıkları açıklamada da bayrakların asılı bulunduğu yerin kamera görüntülerini emniyetten istediklerini açıklamışlardı. Emniyet CHP’yi yalanladı ve kendilerinden hiçbir talepte bulunulmadığını açıkladı. Ancak emniyetin açıklamasında, “Görüntüleri isteseler de bu görüntüleri ancak yetkili mercilerin talebiyle verebiliriz” dedi.

 

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Malkara ilçesinde 6 Aralık tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayraklarının yan yana asılması olayına ilişkin yaptığı açıklamada, CHP İlçe Teşkilatı yetkililerinin herhangi bir kamera görüntüsü talebinde bulunmadığı bildirildi.

 

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’den yapılan açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı ile ilgili toplantının yapıldığı Kültür Sarayı girişine, 06 Aralık 2017 günü akşam saatlerinde partiyi temsilen bayrakların asıldığı, 07 Aralık 2017 günü bahse konu bayrakların arasında bir adet HDP ibareli bir bayrağın da bulunduğu, bazı basın yayın organlarında yer almış, akabinde konu ile ilgili CHP Malkara İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması yapılmıştır.

 

 

Yapılan açıklamada her ne kadar Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce ‘Bahse konu bayraklama işleminin yapıldığı bölgeyi gören bir kameranın bulunmadığı bilgisinin kendilerine verildiği beyan edilmiş’ ise de Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden bu yönde herhangi bir talepte bulunulmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca talep edilmiş olsa dahi mevcut görüntüler yetkili mercilerin talebine binaen yasal çerçevede verilebilecektir. Bahse konu bayrakların 06 Aralık 2017 tarihi itibariyle asıldığı andan 07 Aralık 2017 tarihinde söküldüğü ana kadar dijital görüntü kayıtları incelenmiş, asılı bulunan bayraklara bu süre içerisinde herhangi bir müdahalede bulunulmadığı tespit edilmiştir” denildi.