CHP’nin genç adayından ‘vizyon’ çıkışı

CHP’nin genç adayından ‘vizyon’ çıkışı
21 Ekim 2018 08:50

Genç Aday adayı Emir Cömert vizyon çıkışı yaparak; “Biz bu kente vizyon kazandıracağız” dedi.

 

 

 

Geçtiğimiz Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusunu yapan Emir Cömert, partilileri ile buluştu. Genç Aday adayı Emir Cömert vizyon çıkışı yaparak; “Biz Bu Kente Vizyon Kazandıracağız”dedi.

 

Parti binası önünde adaylığı ile ilgili açıklama yapan ve konuşmasına ilk olarak Partisinin göstereceği hangi isim olursa olsun; sonuna kadar destek vereceği sözünü vererek başlayan CHP’nin Genç Belediye Başkan Aday Adayı Emir Cömert; “Ben Selçuk Belediye Başkan Aday aylığına talip oldum. Ne şekilde, hangi yöntemle hangi aday adayımız belediye başkan adayımız olursa onun için de; seçimler sürecinde evime dahi girmeyip kapı kapı gezip çalışacağım” dedi.

 

BENİM YÖNTEMİM ATAMA DEĞİL, SANDIKTIR

 

Selçuk Kamuoyunda CHP Genel Merkezden atama ile geleceği yönde çıkan söylemlere de net bir cevap veren Genç Aday Adayı Emir Cömert; “Bana yöntem ne olmalı? diye sorarsanız. Ben; parti binamıza SANDIK koyulmasını isterim. Burada üye bazında bir eğilim yoklaması yapılmalı, oradan çıkacak sonuç rapor halinde dosyaya konulmalı. Sonra burada profesyonel bir şirketle anket yapılmalı, o anketten çıkacak sonuçta bu dosyaya konulmalı, daha sonra partimizin oluşturacağı bir ekip buraya gelmeli ve sivil toplum kuruluşlarımızla görüşmeli, muhtarlarımızla görüşmeli, parti örgütümüzle görüşmeli ve onlarda bir rapor hazırlayıp bu dosyaya konulmalı. Son olarak da aday adayı arkadaşlarımız partiye davet edilmeli, bir mülakata tabii tutulmalıdır. Selçuk’u ne kadar tanıdıkları sorulmalı, Selçuk’a ne yapmak istedikleri sorulmalı, projeler halinde rapor edilip o dosyaya konulmalı. Bu dört sistemi ortaya koyduğunuzda zaten bir kişi veya iki kişi ön plana çıkacaktır, buradan da bizim en doğru adayı seçebileceğimizi düşünüyorum. Benim yöntemim budur. Mesele Selçuk meselesi değil, mesele belediye başkanlığı meselesi de değil, bu mesele memleket meselesi.. Biz her yerde en doğru adaylarla yürümeliyiz, bu sistemin de ben en doğru sistem olduğunu düşünüyorum” diye açıkladı.

 

BEN BU KENTE AİT BİRİYİM

 

Yerel Yönetimler üzerine mastır yapan vizyon sahibi Genç Aday Adayı Emir Cömert; “Benim iki dünyan var hayatımda. Biri eşim Zeynep, diğeri Kızım Masal. İkisinin de nüfusunda doğum yeri Selçuk yazıyor. Benim aşık olduğum kent Selçuk, benim evlendiğim Kent Selçuk, benim baba olduğum kent Selçuk, benim ticaret yaptığım, doyduğum, hayran olduğum Kent Selçuk…. Bir insan bir kentte bu kadar kendine ait olduğunu hissedebilir diye düşünüyorum. Bunun kararını da sizler verin” dedi.

 

YEREL YÖNETİM GÜÇLÜDÜR

 

Yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken ve yerel yönetim olarak gençlere sosyal politikalar üretme zorunluluğunun olduğuna vurgu yapan Emir Cömert; “Bir belediye ‘sadece kentleşme yapmalıdır’ mantığından uzaklaşmalıyız.Yerel yönetim güçlüdür, yerel yönetimin gücü vardır. Genele giden yoldur yerel. Gerekirse hükümetin yapamadığını yerel yönetimler yapabilirler. Çünkü yerel yönetimler bu yöndeki güce sahiptir” diye konuştu.

 

BİZ BU İŞE HAZIRIZ

 

Takım halinde ciddi projeler hazırladıklarını ifade eden Genç Aday Adayı Emir Cömert; “Ekonomik çalışmalar, sosyal çevre çalışmaları, kentsel politika çalışmalarımız var. Biz bunların hepsine çalıştık. Takım halinde ciddi projeler hazırladık. Ekibimiz ile birlikte bu projeleri hazırlarken, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla görüştük, İZKA ile görüştük. Projelerimizi hazırlarken; Türkiye ve Belçika’daki en önemli Üniversitelerden danışmanlıklar aldık. Biz bu işe çok ciddi hazırlandık. Tarımsal, turizm, ekonomik, kentsel ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Türkiye’nin en iyi şehir plancılarıyla çalıştık, paftalar bile hazır” dedi.

 

BU PROJELER CHP’NİN PROJELERİDİR

 

Biz bu işi başaracaklarına olan inancın tam olduğuna vurgu yapan Cömert; “Kafaya koyduk ve yapacağız. Bu projeler Emir Cömert’in projeleri değil, Cumhuriyet Halk Partisinin projeleridir. Adayımız kim olursa olsun o projeleri götürüp vereceğiz ve onlarla beraber çalışacağız. Çok önemli bir Turizm Plan çalışması yaptık. 265 sayfalık plan raporu 19 Kasımda elimizde olacak. Nasıl şehirleşmeyle, kentleşmeyle ilgili bir planımız varsa, artık turizm planımızda olacak. Adayımız kim olursa olsun o planı getirip partime koyacağım. Gelecek CHP’li bir belediye başkanı için orada bir turizm kılavuzu olacak” dedi.

 

MUSTAFA KEMAL’İN GENÇLERİYİZ

 

CHP olarak her türlü engeli aşacak güce ve vizyona sahip olduklarının altını çizen CHP’nin Genç Belediye Başkan Aday Adayı Emir Cömert; “Biz yiğitlikleriyle destanlar yazmış bir neslin; yani Mustafa Kemal’in gençleriyiz. Önümüze çıkacak, her türlü engeli aşacak kudret bizlerde vardır” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Yılmaz Güney’in son röportajından örnek veren Emir Cömert; “Dost ve düşman iyi bilsin ki, biz kazanacağız, kazanacağız, mutlaka kazanacağız.. Ve biz bu kente Vizyon Kazandıracağız” diye konuştu.

 

Parti binası önünde yapılan açıklamaya katılan tüm partilileri ile tek tek tokalaşıp, tebrikleri kabul eden genç Aday Adayı Emir Cömert’i diğer Belediye Başkan Aday Adayları da tebrik ettiler.