CHP’nin en iddialı adayı Gürsel Erol aday olmadı!

CHP’nin en iddialı adayı Gürsel Erol aday olmadı!
1 Mart 2015 10:55

Daha önce CHP’den Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Gürsel Erol CHP PM’de Tunceli’de aday belirleme yöntemi olarak merkez yoklaması kararı alınması üzerine milletvekili adaylığından vaz geçti.

 

 

Gürsel Erol’un açıklaması şu şekilde:

 

 

Ben Dersimden milletvekili aday adaylığına bir iddiayla aday oldum.
Dersim özgürlükler şehridir. Beklentim Dersimden CHP milletvekili adaylarının önseçim yöntemiyle belirlenmesiydi ve önseçim yapılmaması halinde adaylık başvurusunda bulunmayacağımı ifade etmiştim.
Gelişen süreçte Parti Meclisimizde Dersim ile ilgili aday belirleme yöntemi merkez yoklaması kararı alındı.
Bir siyasetçi sözüne güvenilir, iddialarının arkasında duracak cesareti ve tutarlığı göstermelidir.
Aday adaylığım sürecinde ortaya koyduğum iddiayı koruyarak milletvekilliği aday adaylığına başvurmadım.
Dersim Sayın Genel Başkanımızın ilidir. Doğal olarak aday belirleme yöntemi ve aday tespitinde iradesini ve inisiyatifini koyması son derece doğal hakkıdır.
Ben Sayın Genel Başkanımızın bu hakkına ve inisiyatifine saygı duyarak bundan sonraki siyasi çalışmalarıma yine yalnızca parti üyelik sıfatımla devam ederek katkı sunacağım..
Şartlar ve koşullar ne olursa olsun bu süreçte Sayın Genel Başkanıma destek vermek benim için siyasi ve ahlaki bir sorumluluktur.
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşullarda kişisel olarak uğradığımız hak kaybından kaynaklı alınganlık, kırgınlık, küskünlük göstermemeliyiz.
Ben tesadüflerle CHP’li olmuş birisi değilim CHP’nin gençlik kollarından yetişmiş İl başkanlığı yapmış birisiyim. Partimin ahlakını, kültürünü, etik davranışını çok iyi bilen birisi olarak ve bu bilinçle partimin emrindeyim.
Türkiye Genelinde aday olan tüm partililerimize başarılar dileyerek, CHP’nin iktidarı için tüm partililerimizi canla başla çalışmaya davet ediyorum.
Saygılarımla.