CHP’nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor

CHP’nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor
16 Mayıs 2019 10:53

CHP’de ‘Ekonomi Masası’ üyesi genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri, bugün İstanbul’a giderek çeşitli temaslarda bulunacak, İmamoğlu’na oy isteyecek.

 

 

 

31 Mart yerel seçimlerinde kazanılan ancak YSK’nin tartışmalı ‘iptal’ kararının ardından yenilenecek olan İstanbul seçimleri öncesinde CHP ekonomi kurmayları sahaya iniyor.

23 Haziran olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine dönük çalışmalarına başlayan CHP’de ‘Ekonomi Masası’ üyesi parti yöneticileri ve milletvekilleri, İstanbul’a giderek çeşitli temaslarda bulunacak.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Lale Karabıyık, Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal, Fethi Açıkel ve Bülent Kuşoğlu ile milletvekilleri Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ile Çetin Osman Budak’tan oluşan heyet, İstanbul’da “ekonomik krizden en çok etkilenen” gruplarla bir araya gelecek.

Her hafta çarşamba günü Ankara’da yapılan Ekonomi Masası toplantısı gelecek hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek.
ÇOK SAYIDA TEMAS

 

Temaslar kapsamında, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, meyve ve sebze halleri, bazı köyler, meslek odaları ve kooperatifler ziyaret edilecek. Ekonomik krizden çıkış konusunda CHP’nin yol haritasını anlatacak partililer, Ekrem İmamoğlu’na destek isteyecek, CHP’nin belediye başkanlığını kazanması durumunda ekonomik anlamda imza atılacak değişiklikleri anlatacak.
‘SAHADA GÖZLEM’ VURGUSU

 

23 Haziran’a kadar İstanbul’da birçok alandan kişi ve gruplarla bir araya gelineceğini ve bu kapsamda ilk ziyaretleri Ekonomi Masası’nın yapacağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, BirGün’e konuştu. Ekonomide yaşanan kötü gidişatı ‘sahada’ gözlemlemek istediklerini ifade eden Öztrak, “Yurttaşlarla buluşmalarımızda onların ekonomiye dair tespitlerini ve çözüm önerilerini alacağız. Kendi önerilerimizi anlatacağız. Bir karara varıp özellikle Meclis bazında bu önerilerin takipçisi olacağız” dedi.

 

HALKA ANLATMALIYIZ

 

Ekonomik krizin etkisini en çok İstanbul’da hissettirdiğini ve bu nedenle bu kente özel ilginin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Öztrak, “AKP, ekonomi ile ilgilenmesi gerekirken sandıkta kaybettiği seçimi masada kazanmanın yollarını aramaya girişti. Halka bunları anlatmamız gerekiyor. AKP’nin evlerdeki ‘boş tencere’ ile ilgilenmek yerine şaibe iddialarını ortaya atarak ülke gündemini bulandırmaya çalıştığını insanların bilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/chpde-ekonomi-kurmaylari-sahaya-iniyor.html