CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce!
4 Mayıs 2018 10:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin cumhurbaşkanı adayını resmen açıkladı.
Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla kürsüye gelen Muharrem İnce CHP rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu’na teslim etti. Bunu üzerine Kılıçdaroğlu da İnce’ye CHP rozeti yerine Türk Bayraklı rozet taktı.

 

 

Kılıçdaroğlu daha sonra kürsüyü İnce’ye bıraktı. Coşkulu bir konuşmayla kalabalığa hitap eden İnce’nin ilk hedefi kendisi için “tecrübesi yetmez” diyenler Erdoğan oldu. İnce “Ben milletvekilliğinde Erdoğan’dan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik örneğin ben çavuş olurdum, o onbaşı. Ne tecrübesi soruyorsun” dedi

 
CHP’nin adayı Muharrem İnce oldu. CHP grubu 110 milletvekilinin oy birliği ile İnce’nin adaylığı için karar aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ‘Büyük Buluşma’da, partilere seslendi.

 
MUHARREM İNCE ALKIŞLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI

 

 

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Muharrem İnce’yi anons etti. İnce Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Muharrem İnce salondaki coşkulu kalabalığa hitap etti. “24 Haziran’da Fetret dönemi sona erecek” diyen İnce konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.
Bugün benim doğum günüm sevapları ile günahları ile 54 yılı geride bıraktım. Hayatımın bundan sonra milletine adayan ve çocuklarımızın geleceğinden başka bir şey düşünmeyen, tarafsız bir aday olacağım.

İnce konuşmasında “14 yıldır üniversite sorularını çalmışlar bunlar her şeyi çalarlar. Sınavda soruları çalan sandıkça oyu çalar. 50 bin avukat cübbelerinizi arabanızda tutun her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim Önce üniversite sorularını çaldırmayacağız sonra sandıktan oy çaldırmayacağız sonra hazineden para çaldırmayacağız” dedi. Daha sonra salona seslenen İnce “Kazanırsak Çankaya’ya mı Saray’a mı çıkalım” diye sordu. Çankaya yanıtını alan İnce, “Gençler size söz veriyorum Saray’ı bilim yuvası yapacağım” dedi.

Yargıyı da ağır sözlerle eleştiren İnce “Önce tarafsız yargıyı kuracağız” diye konuştu.