CHP’nin çözüm sürecini anlatma heyeti Bitlis’te

CHP’nin çözüm sürecini anlatma heyeti Bitlis’te
4 Eylül 2013 22:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan bir heyet, çözüm sürecinde CHP’nin fikirlerini anlatmak için çıktıkları Doğu ve Güneydoğu gezisi kapsamında Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne geldi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığında Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne geldi. Heyet, burada Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden’i ziyaret etti. Gezilerinin amacının CHP’nin çözüm sürecindeki fikirlerini paylaşmak olduğunu anlatan heyet Başkanı İzmir Milletvekli Oğuz Oyan, bu kapsamda vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştüklerini söyledi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE YANLIŞ ANLAŞILIYORUZ”

CHP’nin Kürt sorununa bakışında bazı noktaların kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını belirten Milletvekili Oyan, “Biz anlaşılmadığımız yerleri anlatıyoruz. Biz kendi politika ve pozisyonumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü bunun yeterince iyi anlaşılmadığını düşünüyoruz. Biz bu konuda oldukça yeni şeyler söylüyoruz. Çözüm sürecine dönük çok sayıda vaadimiz ve angajmanımız var. İktidarı zorlamaya dönük taleplerimiz var. Eksik veya yanlış anlaşıldığımız noktalarımız var. Sadece kendimizi anlatmıyoruz aynı zamanda sivil toplum kuruluşları ve halkı dinliyoruz. Ne gibi talepler var, bunları derliyoruz. İnsanların esas isteği, huzur ortamı ve silahların sustuğu bu dönemin kalıcı bir hale gelmesi. CHP sürece karşı çıkmıyor. CHP sürecin dışında bırakılıyor. Partimizin lider kadrosu dahi bu süreçle ilgili bilgi sahibi değil. Hatta iktidar partisinin bakanları ve milletvekillerinin çoğunluğu ne olup, ne bittiğinin farkında değil. Kalıcı biz çözüm için hükümetin diktatör olma hevesinden vazgeçip, demokrat olmayı öğrenmesi gerekiyor. Güçler ayrılığına saygı göstermesi öğrenmesi gerekiyor” dedi.

Daha sonra Ziraat Odası Başkanı Demirden heyet başkanı CHP İzmir Milletvekili Oyan’a Ahlat bastonu hediye etti. Heyet ziyaretleri kapsamında bir parkta vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.