CHP’nin boş kalan Mersin adaylığına engelliler talip

CHP’nin boş kalan Mersin adaylığına engelliler talip
16 Nisan 2015 15:31

Mersin’de, Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu ile 12 farklı engelli derneği, CHP Mersin Milletvekili adaylık listesinde boşalan 4’üncü sıra adaylığına talip olarak temsil hakkı istedi.

 

 

Basın toplantısı düzenleyen Federasyon ile 12 engelli derneğinin temsilcisi, 4 büyük siyasi partinin sadece 4 engelliyi seçilebilecek sıradan aday göstermesine tepki göstererek, CHP’de sağlık nedeniyle çekilen adaydan boşalan 4’üncü sıraya Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli’nin aday gösterilmesi çağrısını yaptı.

 

 

Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Özsaygı, durumun TBMM’de engellilerin temsili açısından tartışmalı ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Sağlık problemleri nedeni ile CHP Milletvekilliği adaylığından çekilen Mustafa Baysan’n yerine, İçli’nin aday gösterilmesini isteyen Özsaygı, engellilerin de TBMM’de temsil edilmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:

 

 

“7 Nisan’da YSK’ya teslim edilen aday listelerinden yok denecek kadar az engelli aday adayı, aday listelerinde yer aldı. Bunlardan Ak Parti’de bir engelli aday, seçilmesi tartışmalı yerden gösterildi. CHP’de bir engelli aday seçilebilecek yerden, MHP’de bildiğimiz kadarıyla seçilebilecek yerden hiçbir engelli aday gösterilmedi. HDP’den de seçilebilecek yerden 2 engelli aday gösterildi. Biz Mersin’de faaliyet gösteren engelli örgütleri, CHP’nin bu fırsatı değerlendirerek, Sayın Turhan İçli’yi ilimizin 4’üncü sıra milletvekili adayı göstermesini ve engellilerin mecliste temsil edilmesi olanağını sağlamasını talep ediyoruz”