CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş projelerini açıkladı

CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş projelerini açıkladı
7 Mart 2019 18:10

CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim programını geniş katılımlı bir etkinlikle açıkladı.

 

 

 

 

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, dün düzenlenen geniş katılımlı bir etkinlikle seçim programını açıkladı. Taş, “Beyoğlu halkın olacak. Beyoğlu yeniden yaşayacak” dedi.

 

İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, eşi Füsun Taş’la birlikte geldi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Aykut Erdoğdu, Yüksel Mansur Kılınç ve Ali Şeker, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Çiçek Çatalkaya, ÖDP eski genel başkanı ve BirGün gazetesi yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, BirGün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, SODEV Onursal Başkanı ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Kemal Erdemol, yazar Burhan Sönmez, oyuncu Cengiz Bozkurt, sanatçı Erdal Güney, oyuncu ve CHP Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Adayı Demir Karahan, BirGün gazetesi yazarı Nazım Alpman, gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci Mirgün Cabas, gazeteci Sibel Köklü, yazar ve Evrensel gazetesi köşe yazarı Ayşen Şahin Aksakal, Evrensel gazetesi yazarı Bülent Fakaoğlu, yayıncı Tayfun Mater, oyuncu Emine Şans Umar, TMMOB İKK Temsilcisi Cevahir Efe Akçelik ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç etkinliğe katılan isimler oldu.

 

Etkinlikte kürsüye ilk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu çıktı. Alper Taş’ı uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını belirten Kaftancıoğlu, “Beyoğlu’na çok yakışacağını düşünüyorum. İstanbul’a Ekrem İmamoğlu’yla, Beyoğlu’na Alper Taş’la baharı getireceğiz” dedi.

 

Ardından sahneye çıkan Alper Taş, sözlerine “Beyoğlu’nun bütün renkleri soldu, Beyoğlu’na büyük ayıp ettiler. Biz Beyoğlu’nu almaya geliyoruz, Beyoğlu’nu Beyoğlu halkına vermeye geliyoruz” diyerek başladı.

 
‘ARKADAŞLARIMIZA LAYIK OLACAĞIZ’

 

“Şuna emin olun ve inanın; politikacı olmayacağım, ben hep devrimci olmaya çalıştım ve hep devrimci olmaya devam edeceğim” diyen Taş, “Bugün burada, aramızda olamayan arkadaşlarımız var, mücadelemizde yitirdiğimiz arkadaşlar. Onlara layık olmak, yüzlerini kara çıkarmamak için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 
‘NASIL GELDİYSEM ÖYLE GİDECEĞİM’

 

Siyasetin bir mal mülk biriktirme aracı haline getirildiğini söyleyen Alper Taş, sözlerini devamında şunları söyledi:

 

“Bizi tanıyorlar, kim olduğumuzu biliyorlar. Ben, Rize’nin Pazar ilçesinde bir çay emekçisi olarak çalışan ve geçtiğimiz Aralık ayında kaybettiğim Yaşar Taş’ın oğluyum. Annem de bir ev kadını. Beyoğlu Belediyesi Başkanı olduğumuzda Alper Taş nasıl geldiyse öyle gidecek; asla mal, mülk biriktirmeyeceğiz.”

 

Yerel yönetimlerin yetkilerinin merkezi yönetim tarafından kısıtlandığını söyleyen CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı, “Yerel yönetimlerin yetkileri kısıtlanmış vaziyette ama şunu bilin; biz sınırlı alanlar içerisinde top koşturmayacağız. Yerel yönetimleri bir mücadele parçası yapmaya çalışacağız. Yerel demokrasiyi büyütmeye çalışacağız” vurgusu yaptı.

 
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KRİZ

 

Taş, Beyoğlu’na ilişkin projelerini şu ifadelerle özetledi:

 

>> En öncelikli mesele barınma ve kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm meselesi rantsal dönüşüm meselesine döndü. Önce bir imar planı oluşturacağız. Biz Beyoğlu’nu örgütlü bir hareketle yönetmeyi planlıyoruz. İmar planı oluşturacağız ve bunu oluşturmak için bir karar kurulu oluşturacağız. Bunun içerisinde öğrenciler, muhtarlar vs. herkes olacak.

 

>> Herkes doğduğu büyüdüğü yaşadığı yerde yaşamaya devam edecek, hiç kimse onları yaşadığı yerden süremeyecek. Şartsız tapularını vereceğiz ve konut yenileme konusunda halka 4 seçenek sunacağız. Biz belediye başkanı olduğumuzda hiçbir mahalleye müteahhitle gitmeyeceğiz. Halkın müteahhitle işi olacaksa kendi müteahhidini kendi bulacak.

 

>> İkinci önemli mesele ekonomik krize karşı halkımızı korumak. İş bulma ağı kuracağız. İş arayan ve iş vereni buluşturacağız. Sağlıklı ve ucuz gıdaya erişmek için Beyoğlu’nda kooperatifi destekleyeceğiz. Tüketiciyi pahalı ve sağlıksız gıdaya karşı koruyacağız.

 
SOSYAL YARDIMLAR 3 KATINA ÇIKACAK

 

>> Sosyal yardımları arttıracağız. Bize dair propaganda yapıyorlar, ‘geldiklerinde sosyal yardımı kesecekler’ diye. Sanki bu yardımları ceplerinden veriyorlarmış gibi. Biz bu yardımları 3 katına çıkaracağız.

 

>>Yurttaş kartı uygulamasını hayata geçireceğiz. Semt mutfakları olacak. Kreş meselesi de bizim için en temel meselelerden her mahallede kreş sayısını arttıracağız.

 
KÜLTÜR VE SANAT GERİ DÖNECEK

 

>> Beyoğlu’nu yeniden kültür ve sanat kenti haline getireceğiz. Beyoğlu 45 mahallesiyle yeniden var olacak. Kent müzesi, kent araştırma merkezi kuracağız. Muammer Karaca Tiyatrosu asla sahipsiz kalmayacak. Şimdiki yönetim burada bir ucube festival alanı düzenlemiş. Festival ince, özgün bir iştir. Üzerine düşünülmesi gereken bir iştir. Bu festivallerden biri de emek festivali olacak. Keşke Taksim’i bütün emekçilere açsak öyle bir yetkimiz yok tabii fakat bunun mücadelesini vereceğiz. Taksim’i yeniden 1 Mayıs’lara açacağız, bu emekçilerin hakkıdır. Ama velev ki sürekli yasaklarla karşılaşıyoruz. Beyoğlu’nun 45 mahallesinde emek festivali yapacağız.

 
KADIN SIĞINMA EVLERİ

 

>> Beyoğlu’nda kadın sığınma evi yok. Biz kuracağız. Kadın emeğini değerlendirme kooperatifleri kuracağız.

 

>> Engelliler konusunda çok özenli davranmalıyız. Kent ve bina tasarımları engellilere uygun olmalı. Onlar için her türlü hizmet Beyoğlu Belediyesi’nin yapması gereken işlerin başında olacak. Yaşlılar ve emekliler için evde bakım ve temizlik hizmetleri, Alzheimer merkezi mutlaka kurulacak. Çocuklarımız çok güvensiz. Beyoğlu’nu tasarlarken önceliğimiz çocuklar olacak. Oyun alanlarını gerçekleştireceğiz. Belediye süt araçlarıyla çocukların süt ihtiyacını karşılayacağız.

 

>> Genç demek özgürlük demek. Gençlerin sportif kültürel sanatsal faaliyetlerini geliştireceği alanlar yapacağız.

 
ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

 

>> Esnafın yüzünü güldüreceğiz. Beyoğlu’nda küçük esnafı koruyacağız. Mega projeler Beyoğlu’nu mahvetti.

 

>>Afet konusunda gerekli önlemleri alacağız. Risk haritası oluşturacağız ve müdahale edeceğiz.

 

>> Beyoğlu’nda ciddi bir eğitim sorunu var. Bilim, hazırlık akademileri, kırtasiye yardımları ile çocuklarımız için bütün çabaları göstereceğiz.

 

>> Biz sınıfsız bir dünya istediğimiz gibi sınırsız bir dünya da istiyoruz. Mültecilerin kayıt dışı çalışması, mültecilere nefret söylemine karşı da çalışmalarda bulunacağız.

 
HAYVAN HAKLARI VE DOĞA

 

>> Beyoğlu’nu biz hayvanlarla da paylaşıyoruz. Onların haklarını da gözeteceğiz. Ücretsiz mama, ilkokullarda hayvan eğitimi gibi çalışmalarımız olacak. Evcil hayvan ticaretini önleyeceğiz.

 

>> Hava kirliliklerini önleyici düzenlemelerde bulunmak da bizim önceliklerimizden olacak.

 
HALK KENDİNİ NASIL YÖNETİR, GÖRECEKLER

 

Taş, Beyoğlu’na ilişkin eylem planını açıkladıktan sonra konuşmasını şu sözlerle noktaladı.

 

“Bir demokrasi örneği sunalım Türkiye’ye görsünler bakalım halk kendi kendini yönetiyor mu, yönetemiyor mu! Bizim yönetim anlayışımızda ‘ben’ değil, ‘biz’ olacak.

 

Beyoğlu Belediyesi’nin bütçesini, kaynaklarımızı nereye aktardığımızı halk bilecek.

 

Beyoğlu’nu kazanabiliriz. Dönem yeni bir başlangıç yapma dönemi.”