CHP’nin açıklanan aday sayısı 252’ye çıktı!

CHP’nin açıklanan aday sayısı 252’ye çıktı!
15 Kasım 2018 08:59

Yerel seçime 5 ay varken daha önce 105 aday açıklayan CHP dün 147 adayı daha ilan etti. CHP’nin açıklanan aday sayısı 252’ye çıktı.
Mahmut Lıcalı / Cumhuriyet

 

CHP’de 31 Mart’ta yarışacak biri büyükşehir, 10’u il olmak üzere 147 aday daha açıklanırken, il belediyelerinden Burdur, Giresun ve Yalova’da mevcut adaylar tekrar gösterildi. Ankara’nın metropol ilçelerinden Çankaya’da Alper Taşdelen, Yenimahalle’de de Fethi Yaşar tekrar aday oldu. Aday belirleme yöntemi olarak ön seçim yerine Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) adayların eğilim yoklamasıyla belirlenmesi konusunda yetki verildi.

 

 

31 Mart’taki yerel seçimler için daha önce 105 aday açıklayan CHP’de dün önce MYK ardından da Parti Meclisi (PM) toplantılarında 147 aday daha belirlendi. Açıklanan adayların üzerinde tam mutabakat sağlanan ve il örgütlerinin de onay verdiği isimler olduğu belirtildi. CHP’nin açıkladığı adayların 1’i büyükşehir, 10’u il, 31’i belde ve 105’i ilçe belediyelerinden oluştu. Belde ve ilçe adayları toplam 41 farklı ilden belirlendi. 147 adayın 33’ü mevcut belediye başkanlarının tekrar aday gösterilmesinden oluştu.

 

 

Belediye başkan adayları belli oldu

 

 

CHP’nin açıklanan ilk büyükşehir belediye başkan adayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilen mevcut CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın oldu. Balıkesir adayı aynı zamanda CHP’nin milletvekilleri arasından gösterdiği ilk aday oldu.

Açıklanan 10 il adayı arasında Burdur’a mevcut Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Giresun’a mevcut Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Yalova’ya mevcut Belediye Başkanı Vefa Salman tekrar aday gösterildi. Mevcut başkanların yanı sıra Artvin’e Demirhan Elçin, Batman’a Enver Erdem, Bingöl’e Vahdettin Uzunyayla, Gümüşhane’ye Bedri Ağaç, Uşak’a Asım Kalelioğlu, Erzincan’a İsmail Taş ve Karabük’e Mehmet Durum aday gösterildi.