CHP’nin ABD’deki temsilcisi, 17 bin 800 $ iddiamızı doğruladı! Şimdi soruyoruz; 4 yıldır her ay 11 bin 800$’ı nereye harcadığını belgele!

CHP’nin ABD’deki temsilcisi, 17 bin 800 $ iddiamızı doğruladı! Şimdi soruyoruz; 4 yıldır her ay 11 bin 800$’ı nereye harcadığını belgele!
10 Eylül 2018 08:10

İlk olarak Halkın Habercisi’nin duyurduğu, güncel kurdan dolar ve avrolu maaş ödemeleri haberi basında çok ses getirmişti.

 

 

CHP’nin Dolar ve Avro zengini danışmanları! Mutlu azınlığın döviz sefası…

 

 

CHP’nin ABD’de ne ürettiği, ne iş yaptığı belli olmayan eskiden bu işi gönüllü yaparken şu an 17 bin 800 dolar karşılığı olarak 4 yıldır ücretli yapan Yurter Özcan ODATV’ye konuşmuş ve şöyle demiş;

 

 

“Halkın Habercisi’nde iddia edilen aylık maaşımın 17,800 dolar olduğu mesnetsiz bir yalandır.17 bin 800 dolar CHP ABD Temsilciliği’nin tüm giderleri için ayrılmış bütçedir…”

 

 

“CHP ABD Temsilciliği 5 Ocak 2013’te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bana verdiği yetki ile ABD Adalet Bakanlığı Yabancı Siyasi Temsilci mevzuatı (FARA) kapsamında kurulmuştur.

Tam zamanlı faaliyete başlanılan Ocak 2014’ten itibaren sabit olan bu bütçe CHP ABD Temsilcilik kirası, ofis giderleri, sekreterya, vergi, avukat, muhasebeci, sigorta, faaliyet ve Temsilci ödentisini kapsar. Benim aylık kişisel ödentim ise 6000 dolar’dır.

Bu rakam Washington’da yeni üniversite mezunu olanların kazandığı rakama çok yakın bir rakamdır. Asgari ücretin takriben 2500 dolar, aylık ev kiralarının ortalama 3000 dolar olduğu Washington’da, benim maaşımın yüksek olmadığı çok nettir.

Kuruluşumuzdan beri tüm finansal raporlar ABD Adalet Bakanlığı, ABD Vergi Dairesi, Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay ve Anayasa Mahkemesi denetimindedir. Bugüne kadar harcanan her kuruşun da hesabı verilmiş ve kabul görerek tescil edilmiştir.”

 

ic11

Biz de Halkın Habercisi olarak sayın Özcan’a soruyoruz;

 

 

Sekretarya giderlerinizi, ofis giderlerinizi, 4 yıllık düzenli olarak yani 17.800 dolar – 6000 dolar = geriye kalan 11bin 800 dolarlık kısmı, nereye nasıl harcadığınızı 4 yıllık süreçte, muhasebe kayıtları ile bize yollayınız, bunları şeffaf bir şekilde yayınlayalım. Hem siz CHPlilerin nazarında rahatlayın hem de, CHP seçmeni ve örgüt üyelerinin kafaları rahatlasın. Var mısınız?

 

Hodri meydan…

doviz

Yurter Bey’in dövizle ilgili yaptığı kur paylaşımı da gösteriyor ki; Dolar’dan Avro’dan iyi anlıyor…

 

İC12 İC13

 

 Yurter Özcan sürekli Türkiye’ye böyle gelip gidiyor Washington’dan İstanbul’a…

turkiye

 

Yurter Özcan Adalet yürüyüşünden tutun da; tüm mitinglere kadar; ABD’deki görevini bırakarak, büyük bir fedakarlık ederek katılmış… Karavanda dinlenirken böyle poz vermeyi de unutmamış… Çünkü ABD’den Türkiye’ye uçak biletleri malumunuz çok ucuz olduğundan, CHP’de de il ve ilçelere hiçbir bütçe kısıtlaması olmadığından, sayın Özcan’ın sürekli Türkiye’ye gelmesinden daha doğal bir şey de olamaz!

gorev

 

Haluk Koç’un kısamadığı yurtdışı bütçelerini bakalım yaklaşan yerel seçim öncesinde, kısmayı başararak bu paraları Anadolu’da kira borcu içinde kıvranan CHP örgütlerine aktarmayı, sayın Bülent Kuşoğlu başarabilecek mi?

11

 

Uçakta bile CHP’yi düşünen fedakar parti emekçimiz sayın Özcan’dan bir kare daha…

ucak

araba

 

alt