CHP’nin Abant kampında önümüzdeki dönemin yol haritası çizildi!

CHP’nin Abant kampında önümüzdeki dönemin yol haritası çizildi!
8 Ekim 2019 12:05

Haftasonu milletvekili kampı düzenleyen CHP, bundan böyle her hafta salı günleri basına ve kamuoyuna açık yapılan Meclis Grup toplantılarının yanında bir de “kapalı grup toplantısı” yapılmasına karar verdi. Kampı değerlendiren Özel ise “İktidara yürüyoruz. Bunun bilincindeyiz” dedi.

 

 

 

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre CHP Meclis Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu’nun Abant ilçesinde üç günlük kamp düzenledi. Önümüzdeki dönem çalışma programına ilişkin yol haritasının çizildiği kampta önemli kararlar alındı.

CHP yönetimi, Meclis Grup Toplantılarının haftada iki kez yapılmasına karar verdi. Buna göre, Salı günleri kamuoyuna açık şekilde yapılan grup toplantılarının yanında bir de kapalı grup toplantısı yapılmasına karar verildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da başka bir programı yoksa bu toplantılara başkanlık yapacağı bildirildi. Kampta ayrıca Meclis Grup İç Yönetmeliği’nde 52 maddede uyarlama değişikliğine gitti. Yönetmelik, değişen Anayasa, Meclis İçtüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu’na göre yeniden şekillendirildi.

 

 

OTORİTER REJİME SON VERME YÜRÜYÜŞÜ

 

 

Abant kampı ile ilgili BirGün’e değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bir yıl önce aynı yerde bir kamp daha gerçekleştirdik. Genel Başkanımız o toplantıda yerel seçimlerden zaferle ayrılarak yeniden bir araya geleceğimizi söylemişti. Bu başarı hissi ile bir araya geldik” dedi.

CHP’nin son seçimlerle birlikte bir “iktidar yürüyüşü” içerisinde olduğunun açığa çıktığını ifade eden Özel, “Önümüzdeki dönemde bizim için iktidar, halk için otoriter rejime son verme yürüyüşü olacak. Bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

 

 

NE ZAMAN OLACAĞI İLE İLGİLENMİYORUZ

 

 

“Bundan sonra önümüzdeki seçimlere yoğunlaşacağız” diyen Özel sözlerini şöyle sonlandırdı: “Seçimlerin ne zaman yapılacağı ile ilgilenmiyoruz. Ne zaman olursa olsun önümüzdeki dönem seçimlerinde, yerel seçimleri kazanırkenki dilin ve sabrın sürdürülmesi gerektiğini biliyoruz. Toplantılar boyunca çok sayıda arkadaşımız önümüzdeki döneme ilişkin önerilerini dile getirdi. Bu öneriler tek tek not edildi. Enerjisi ve motivasyonu yüksek, umutla bakan ve başarının tadını almış, başarıya güvenmiş bir grubuz. İktidar olmak ise asıl amacımız.”