CHP’nin 3 il ve 15 ilçe adayı sandıktan çıkacak!

CHP’nin 3 il ve 15 ilçe adayı sandıktan çıkacak!
23 Kasım 2018 11:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Çanakkale, Sinop ve Bilecik belediye başkan adaylarının belirlenmesinde eğilim yoklaması yapılması kararı alındı. Toplantıda, 15 ilçe adayı için de “eğilim” kararı alınırken, bu listede İstanbul, Ankara ve İzmir’in ilçeleri yer almadı.

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

CHP Parti Meclisi’nin son toplantısında, aday belirlemede eğilim yoklaması yönteminin kullanılması konusunda MYK’ya yetki verilmişti. MYK da önceki gün gerçekleştirilen toplantısında, eğilim yoklaması yapılacak il ve ilçelerin listesini netleştirdi.

Buna göre, CHP’nin yönetimde olduğu Çanakkale ve Sinop’ta belediye başkanı adayının belirlenmesi sürecinde parti üyelerinin oy kullanmasına karar verildi. Ak Parti’nin yönetimde olduğu Bilecik’te de eğilim yoklaması yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 15 ilçe adayını belirleme yöntemi olarak da eğilim yoklamasına başvurulması benimsendi. Eğilim yoklaması yapılacak ilçeler şöyle: Antalya: Gazipaşa; Manisa: Akhisar, Turgutlu; Malatya: Kuluncak, Hekimhan; Balıkesir: Gönen, Gömeç; Burdur: Yeşilova; Kahramanmaraş: Nurhak; Kırşehir: Boztepe; Nevşehir: Avanos; Osmaniye: Düziçi; Rize: Pazar; Sivas: Divriği, Ulaş.

 

2 Aralık’ta

 

Alınan bilgilere göre, eğilim yoklaması yapılmasına karar verilen il ve ilçeler için oy kullanma işlemi 2 Aralık Pazar günü yapılacak. Parti üyeleri sandık başına giderek, belediye başkan aday adayları için oy kullanacak. Sandıklardan çıkacak sonuçlar, CHP’nin ilk PM toplantısında değerlendirilecek.

Öte yandan, aday belirleme çalışmaları kapsamında milletvekilleri ve PM üyeleri bir kez daha il ziyaretleri için görevlendirildi. Oluşturulan heyetler gezilerine dün itibarıyla başladı.