CHP’lilerin yaptığı vatan görevidir

CHP’lilerin yaptığı vatan görevidir
22 Nisan 2018 17:30

CHP’den 15 milletvekilinin istifa ettiği ve İYİ Parti’ye geçtiği öğlen saatlerinde açıklandı.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Bunu kesinlikle destekliyorum. Bu bir Türkiye görevi. Ortak vatanımıza karşı bir görev. Zaten bunu içimden defalarca geçirmiştim, gerekirse gerekli sayıda CHP’li istifa eder, İYİ Parti TBMM’de grup kurar diye. Seçimin sonucu ne olursa olsun, CHP’nin yaptığı vatan görevidir.

 

 

SÖZLERİNİN İÇERİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

 

 

Erdoğan dün DEİK Genel Kurulu’nda konuştu.

 
Konuşmasının bir yerini aktarayım önce…

 
“Zaman zaman kulağımıza birilerinin OHAL’i bahane ederek iş dünyamızın yatırım şevkini kırdığı yönünde haberler geliyor. OHAL’in terörle mücadele dışında kullanılması oldu mu? 20 yıl öncesine gidin, grevlerin olduğu günleri hatırlıyor musun? OHAL sadece terör örgütlerini engelliyor. Biz bu mücadelemizi 8 gerekiyorsa 8, 9 gerekiyorsa 9… Ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz. Her kim iş adamlarımızı bununla tehdit ediyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bunu bildirsin. Kim yapıyor bunu? Adı sanı ünvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Türkiye bir hukuk devletidir.”

 
Sözlerinin anlamının farkında değil Erdoğan.

 
Olmadığı için de, tam da bu sözlerden dolayı Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmeyeceği gibi, yurt içindeki sermayenin de daha çok korkup kaçacağını göremiyor.

 
Bakın şu ifadeye…

 
“Her kim iş adamlarımızı bununla tehdit ediyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bunu bildirsin. Kim yapıyor bunu? Adı sanı ünvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız.”

 
Gözünün yaşına bakmayız ne demek? Ne olur yani?

 
Erdoğan mahkeme değil, ceza veremez normalde.

 
Savcı değil, gözaltı emri veremez, normalde. Döver mi? Yok, o da olmaz.

 
N’apar o zaman? Tabii, savcı ve hakime emir verir. Veya malına el koyar.

 
İyi de, ülkeyi yöneten siyasinin mahkemeye, savcıya mali polise emir verdiği bir ülkeye hangi yatırımcı gelir?

 
Baksanıza bir de hukuk devleti diyor, yani olayın hiç farkında değil. Hukuk devletinde başbakan veya devlet başkanı, her neyse, böyle konuşur mu, konuşabilir mi ya?

 
Zaten o yüzden battı olay ve erken seçim ile iktidar kurtarılmaya çalışılıyor.

 
Bir de…

 
Erdoğan dün akşam Star tv’de canlı yayındaydı.

 
Karşısında soru soran gazetecilerin hal ve tavrı ilerde basın fakültelerinde okutulmalı, ki, öğrenciler bir gazeteci nedir ne değildiri anlasın.

 
Ama konum bu değil.

 
Başka ve şu…

 
Erdoğan’ın anlatımları tekraren gösteriyor ki…

 
Bunlar zaten kendi aralarında konuşuyorlarmış Bahçeli ile, “Döviz fena yükseliyor, ekonomik kriz tam patlarsa 2019’da batarız” şeklinde.

 
Ki, Bahçeli bir kere batmış (ve batırmış) biri olarak özellikle uyarıyordur Erdoğan’ı ekonomik kriz konusunda.

 
Nitekim Erdoğan dün akşam Star tv’da dedi ki, “Ben zaten Bahçeli’den çarşamba günü için randevu istemiştim” (Bahçeli’nin erken seçim açıklaması yaptığı salı gününden sonra gelen çarşamba)

 
Yani, Erdoğan ve Bahçeli ekonomide döviz kuru eksenli çökme eğilimlerinden dolayı zaten devamlı görüşme halinde ve tetikteydi.

 
Bahçeli de Erdoğan’ın işini kolaylaştırmak için (önceki erken seçim açıklamalarından dolayı mahcup olmasın diye) salı günü açıklama yaptı.

 

 
Erdoğan da görüyordu erken seçimin zorunluluğunu ama Bahçeli’ye doğrudan böyle demese de, Bahçeli Erdoğan’ın iç dengelerini gördü ve salı günü açıklama yaparak, erken seçim düğmesine fiili olarak bastı.

 
Bu arada…

 
Erdoğan’ın dün akşam Star Tv’deki konuşması siyasi olarak o kadar boş ve bitevi idi ki, benim gibi manyak değilseniz ve izlemediyseniz çok iyi yapmışsınız.

 
Bilmediğiniz hiçbirşey yok yani. Gördüğüm bir detayı da ben aktardım size zaten.

 
Ve de…
Siyaseten bitmiş ve içi boşalmış bir iktidar var başımızda ama inecek mi, bilmiyoruz henüz.

 

 

Safile USUL Twitter

 

Fotoğraf: Hürriyet


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan