CHP’lilerden ‘yatarak’ basın açıklaması

CHP’lilerden ‘yatarak’ basın açıklaması
15 Nisan 2016 14:11

İzmir Konak’ta, CHP İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirdiği konuşmasında ‘Önüne yatmak’ deyimini kullandığı için AK Partililer’in hedefi olmasına tepki göstererek, “Gönül gözü kapalı olanlara, gören körlere, duyan sağırlara önüne yakmanın ne olduğunu göstermek istiyoruz” dedi ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın girişinde partililerle birlikte yere yattı. Partililer, üzerinde ‘Tecavüzcü zihniyete karşı halkın önüne yatıyoruz’ pankartı açtı.

 

 

 

 

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, bir grup partili ile birlikte kemeraltı çarşısı girişinde yaptığı basın açıklamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için ‘Önüne yatmak’ deyimini kullandığı için eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu savundu. Partililer, üzerinde ‘Tecavüzcü zihniyete karşı halkın önüne yatıyoruz’, ‘Genel Başkanımızın arkasındayız’ yazılı parkartlar açtı. Partililer, kadına yönelik şiddet ve çocus istismarına tepki gösteren dövizler taşıdı. Başak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerini gündeme getirerek, şöyle konuştu:

 

“250 bin çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Sokaklarda yaşayan çocuk sayısı 50 bin. Bu çocukların yaklaşık 30 bini cinsel istismara maruz kalıyor. Bu çocukların yüzde 75’inin hırsızlık, gasp, yaralama kayıtları var. 2009 yılında 2 bin 200 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı söyleniyor. 2010 yılında 4 bin çocuk mahkum, ıslahevlerine gönderiliyor. Son beş yılda ıslahevlerinde sübyan koğuşlarında büyükleri ve yaşıtları tarafından istismar ediliyor. Adliyeye yansıyan rakam 250. Bu tarz vakalar saklanıyor, konuşulmuyor, bunlar yansıyanlar. Nasıl bir topluma doğru gidiyoruz? Bu uyarı olsun. 2009- 2010 verileri 326 bin 513 çocuk okula gidemiyor. Bunlardan 139 bin 691’i kayıt altına alınıyor. 186 bin 802 çocuğun okulda kaydı yok. 15 bin çocuk adrese dayalı nüfus kaydı bulunduğu halde orada yok. Kayıtlarda var ama gerçekte yok. Ahlaki değerleri en yüksek düzeyde olan bir toplumduk. Birbirimizi ötelesek de dini değerlerimizi bilen bir toplumuz biz. O çocuklardan birinin sizin çocuğunuz olduğunu düşünün. ‘Bunların önüne yatmayın’ dedik. Bu sözü cinsellikle bağdaştırarak ‘Siz nasıl bunu söylüyorsunuz’ dediler bize. Bu zihniyetin önünde yatmak, onları savunmak, onları kollamak, Rıza Sarraf’a dönemin İçişleri Bakanı’nın ‘Önüne yatarım senin, Sana kimse bir şey yapamaz’ dediği gibi. Kimse bir şey yapamadı ama ABD savcısı affetmedi.”

 

CHP Konak İlçe Başkanı Başak, “Gönül gözü kapalı olanlara, gören körlere, duyan sağırlara önüne yatmanın ne olduğunu göstermek istiyoruz” dedi ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın girişinde partili kadın ve erkeklerle birlikte yere yattı. Bir sokak köpeği de yere yatan insanların yanına gelip onları koklayınca partililer köpeğe “Gel sen de yat” dedi.

 

 

Kaynak: Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)