CHP’liler İstanbul Üniversitesi’ne alınmadı!

CHP’liler İstanbul Üniversitesi’ne alınmadı!
6 Temmuz 2018 12:13

Diyanet’e devredildiği için tahliyesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne giden CHP’li heyet içeriye alınmadı. CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker duruma tepki gösterdi. Bahçenin akıbeti için ise üniversite yönetiminin toplantı halinde olduğu öğrenildi.

 

 

Seda Önceler / Sözcü

 

Atatürk’ün talimatıyla kurulan; Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiş ve önceki hafta da tahliye işlemi için düğmeye basılmıştı. Ancak bahçe için yeni bir yerin tahsis edilmemesi tartışmaları alevlendirmişti.
Bu durumu Fatih Belediyesi Meclisi’nin gündemine getiren CHP’li üyeler de durumu protesto etmiş ve incelemelerde bulunmak için bugün Botanik Bahçesi’ne gideceklerini açıklamışlardı.
CHP’Lİ ŞEKER TEPKİ GÖSTERDİ

 

Bugün sabah saatlerinde Botanik Bahçesi’nin de bulunduğu kampüse gelen heyet, içeriye alınmadı. Kapıdaki görevliler “Rektörlüğü talimatı var. İçeriye alamayız” deyince, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker “Bir milletvekili nasıl üniversite binasına alınmaz” diye tepki gösterdi.

CHP’li heyet daha sonra bölgeden ayrıldı. Kampüs önündeki yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

Öte yandan bahçenin akıbeti için üniversite yönetiminin toplantı halinde oldukları öğrenildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Atatürk’ün davetiyle Türkiye’ye gelen Alman Prof. Dr. Alfred Hilbron tarafından 1935 yılında kurulan botanik bahçesi, 2015 yılında İstanbul Üniversitesi’nden alınarak müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmişti. 5 bini aşkın bitki türünün bulunduğu İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi’nin devredilme gerekçesinin ise ‘Osmanlı döneminde bu alanda Şeyhülislamlık makamının bulunması olduğu’ ortaya çıkmıştı. Bahçenin nereye taşınacağı ise açıklanmamıştı.