CHP’liler 17 Aralık soruşturmasına verilen kararı protesto etti

CHP’liler 17 Aralık soruşturmasına verilen kararı protesto etti
20 Ekim 2014 13:42

CHP’liler 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için adliye önlerine siyah çelenk bıraktı.

 

 

 
CHP’LİLERDEN İSTANBUL ADALET SARAYI ÖNÜNE “17 ARALIK” ÇELENGİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP’li vekiller Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında bulunduğu grup, saat 11.00 sıralarında adliye önündeki alanda toplandı. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Bugün adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka indirilen darbeye karşı tüm Türkiye’deki adliye binaları önüne siyah çelenk bırakıyoruz” dedi.

 

“YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARMAK SUÇ”

 

Salıcı, “25 Aralık soruşturmasının ardından 17 Aralık soruşturması hakkında da verilen takipsizlik kararı ortaya çıkardı ki; rüşvet ve yolsuzluk meşru anma hırsızı yakalamak suç. Yeni Türkiye’de yolsuzluk yapmak değil yolsuzluğu ortaya çıkarmak suç. Zafer Çağlayan’ın milyonluk saati rüşvet olarak alması suç değil, bakana saat kaç diye sormak suç. Bugün Rıza Sarraf ve önüne yatan o boy boy bakanlar kurulu üyeleri için iftihar vakti. Çünkü evinde 6 tane para kasası bulunan Barış Güler suçsuz artık. Kasalarına bir yenisini daha ekleyebilir. Barış Güler, eğitimde fırsat eşitliği istedikleri için 19 ay hapis yatan gençlerden bile daha temiz. Çünkü o 2 gün bile içeride yatmadı. Buradan vicdan ve akıl sahibi tüm yurttaşlara sesleniyorum. Parasız eğitim isteyen gençler bu vatanın çocukları, Barış Güler ise ‘Senin önüne yatarım Rıza’ diyen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in çocuğu” diye konuştu.

 

“HIRSIZLIK ÇETELERİNE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLÜ VERİLMEYE BAŞLANDI”

 

Oğuz Kaan Salıcı, “Hakkında takipsizlik kararı çıktığı için gözaltına alınan onlarca kişiye haksız tutuklama tazminatı da vereceklermiş. Yeni Türkiye’de hırsızlık çetelerine üstün başarı ödüllü verilmeye başlandı diyebiliriz. İşte Türkiye’de hukukun geldiği nokta budur. Bundan sonra bu koca koca binalardan çıkacak her karar şaibeli, verilecek her hüküm tartışmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Buradan adliyeye yürüyen CHP’liler, üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı çelengi adliye önüne bıraktı.

 

İZMİR’DE CHP’LİLER ADLİYE ÖNÜNDE

 

CHP İzmir İl Yönetimi 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları için savcılığın verdiği ‘takipsizlik’ kararını, İzmir Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

CHP Genel Merkezi’nin kararıyla 81 il örgütü, 17- 25 Aralık operasyonları için verilen ‘takipsizlik’ kararını protesto etmek amacıyla adliye önlerine siyah çelenk bıraktı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Erdal Aksünger, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte yaklaşık 500 kişi, İzmir Adliyesi C kapısı önüne üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazıyı siyah çelenk bıraktı. Partililer ellerinde üzerinde ‘Yeri Türkiye’de çalmak bedava’, ‘Sıfırladım babacığım’, ‘Adaleti de misliyle sıfırladık, hamdolsun’, ’17- 25 Aralık Hırsızlar Haftası’ yazılı pankartlar açtı.

 

‘YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ CUMHURBAŞKANI’

 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yaptığı basın açıklamasında, verilen takipsizlik kararını kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

 

“Aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Bunun bir ayağı da sonraki aylarda İzmir’de yapıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın bacanağı, bakanlık bürokratları, bakanlığa iş yapan müteahhitlerle ilgili büyük bir soruşturma vardı. Ciddi deliller vardı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın hazırladığı fezlekenin İzmir Valisi’nin hükümetin baskılarıyla ortadan kaldırdığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bunun da sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda operasyon yapan dinleme yapan savcılara, emniyet görevlilerine de yalnız olmadıklarını sonuna kadar gitmeleri gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum.17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonu cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğudur. Türkiye’nin yurtdışında da itibarını düşürdü. Demokrasi tarihimiz açısından da kara lekedir. Türkiye bu kara leke ile yoluna devam edemez. Türkiye yolsuzluğa bulaşmış bir cumhurbaşkanı ile yoluna devam edemez, devam etmemeli. Bu hem bizim ülkemizin, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine hem değerlerimize hem ülkemizin durumuna aykırıdır. CHP topluma öncülük edecektir. Bugüne kadar yaptığı gibi temiz toplum taleplerine öncülük edecektir. Bunun ortaya çıkması suçluların yüce divan’da yargılanması yine suçluların yargı önünde hesap vermesi için mücadele edecektir.”

 

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’

 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ayakkabı kutularından milyon dolarlar çıkan bir kamu bankasının genel müdürünün dosyasının da takipsizlikle sonuçlandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bütün İzmirliler’i bu yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya bizim yanımızda olmaya çağırıyoruz. Yolsuzluk olan ülkeye yabancı sermaye gitmez, o ülkeye güven olmaz. Bir kamu bankasının genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar çıkıyor. Başbakan ve Bakanlar Kurulu bununa ilgili tek kelime söylemiyor ve savcılık, ayakkabı kutularından dolarlar çıkan genel müdürün dosyasını bile takipsizlikle sonuçlandırıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. CHP her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmalı. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun öncülüğünü yapmak yolsuzluklara karşı mücadele etmek bizim görevimiz.”

 

‘HARAMİLERİN İKTİDARINI YIKACAĞIZ’

 

CHP İzmir İl Başkanı Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çocuklara süt, öğretmene şal dağıtığı için üreticilerden mandalin aldığı için yargılandığını, bürokratlarının cezaevine atıldığını belirterek, “Bu mücadele AKP’nin sonu olacaktır. Haziran ayında yapılacak genel seçimde hep beraber bu iktidarı devireceğiz. Haramilerin iktidarını yıkacağız. Yerine Atatürk’e, cumhuriyete yakışır bir düzen kuracağız. Bu düzende yolsuzluk olmayacak” dedi.

 

RİZE’DE ADLİYE ÖNÜNE ÇELENK BIRAKAN CHP’LİLERE TEPKİ

 

Rize’de CHP heyeti, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla Rize Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı. Bu sırada tepki gösteren ve partililere “Rizeli Cumhurbaşkanımız var. Yaptığınız ayıptır” diye bağıran grup, polis tarafından engellendi.

 

Rize Adliye binası önüne gelen CHP üyesi yaklaşık 40 kişi, üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı eylem sonrası açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Türkiye’nin gündemine oturan yolsuzluk olayına karşı Cumhuriyet Savcılarının verdiği takipsizlik kararını kınamak için adliye önünde olduklarını söyledi. Aslankaya, “Parlamentoda bu olay için kurulan araştırma komisyonu 4 bakanla ilgili fezleke dosyalarını inceleme safhasındayken Cumhuriyet Savcılarının takipsizlik kararı vermesi bu komisyonun görevinin tamamen sonlandırılması anlamındadır. Hukuk dışı işlem yapıldığı ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Adliye önünden ayrılan CHP’liler, 4 kişinin sözlü sataşmasına maruz kaldı. Partililere, “Rizeli Cumhurbaşkanımız var. Yaptığınız ayıptır” diye bağıran kişiler, polis tarafından engellendi. Partili kalabalık da adliye önünden ayrıldı.

 

CHP’DEN TRABZON’DA ADLİYEYE SİYAH ÇELENK

 

CHP Trabzon il teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesine tepki için Trabzon Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bıraktı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ile çok sayıda partilinin de katılımıyla Adliye Sarayı önüne üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk konuldu. Daha sonra açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, “AKP iktidarından önce bu ülkenin hukuk devleti olduğunu biliyorduk, inanıyorduk. Fakat gelinen 12 yıllık süreçte AKP’nin yeni Türkiye projesinde de gördük ki, Türkiye’de AKP yargıyı AKP’lileştirmek için elinden geleni yapıyor. Hiç kimse unutmasın ki 17 ve 25 Aralık süreci Türkiye’de yargı adına bir kara gündür” dedi.

 

ZONGULDAK’TA CHP’DEN ’17 VE 25 ARALIK’ TEPKİSİ

 

CHP Zonguldak İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 partili, siyah çelenkle adliye binasına yürüdü. Adliye önünde açıklama yapan İl Başkanı Fikret Zaman, “Verilen bu karar hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili takipsizlik kararının verildiği gün siyasal iktidarın ve iktidarın ağır baskısı altındaki Türk yargısının kara günüdür. Verilen takipsizlik kararı onurlu geçmiş ve geleceğimizde izleri hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacak kara bir lekedir” dedi.

 

Milletvekili Köktürk ise Türkiye’de hukukun sadece yönetilenlere uygulandığını belirterek, şöyle dedi:

 

“Siyasal iktidarda deprem yaratan, 4 bakanın istifasına yol açan asrın en büyük yolsuzluk soruşturması takipsizlik kararıyla sonuçlandı. Siyasal iktidarın bütün rüşvet ve yolsuzluk ilişkileri kamuoyunda bütün çıplaklığıyla gözler önüne serilmesine rağmen bunlar iktidar baskısı sonucu yargı tarafından kapatılıyor. Bu durum bir hukuk devleti için kabul edilemez. Bugün siyasal iktidarın ve Türk yargısının gerçekten utanç günüdür, kara günüdür. Artık Türkiye’de hukuk devletinden söz edilemez. Türkiye’de şu anda kuvvetler ayrılığı ilkesinden söz edilemez, parlamenter demokrasinin gereği olan yargı bağımsızlığından söz edilemez. Türkiye’nin onurlu geçmişinde ve geleceğinde verilen bu takipsizlik kararı bir kara leke olarak kalacaktır. Ancak biz bunu unutturmayacağız. 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının sonuna kadar takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

 

Partililer, daha sonra üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelengi adliye girişine bıraktı.

 

CHP’LİLER ADLİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

 

17-25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk operasyonlarına takipsizlik kararı verilmesini protesto eden CHP Adana İl Örgütü, adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

 

CHP’liler saat 11.00’da Adana Adliyesi’ne geldi. Üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelengi adliye önüne bırakan CHP’liler, hükümet aleyhine sloganlar attı. Basın açıklaması yapan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, takipsizlik kararının tarihe ‘adaletin kara günü’ olarak geçtiğini belirterek, “Bu takipsizlik kararıyla görüyoruz ki 17-25 Aralık soruşturmasında paralar değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sıfırlanmış oluyor. Siz bu davayı kapatmış görgünseniz de siyasi tarihimize Cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk ve rüşvet davası olarak geçen bu dosyaları milletin vicdanında kapatmanız mümkün değildir” diye konuştu.

 

Açıklamanın ardından bazı CHP’liler çelenk önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

KOCAELİ’DE CHP’LİLER ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

 

Kocaeli’de CHP il teşkilatı üyeleri, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin dava dosyasının ‘takipsizlik’ kararı verilerek kapatılmasını protesto amacıyla Adliye binası önüne üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

Kocaeli Adliyesi önünde saat 11.00’de biraraya gelen CHP İl Teşkilatı üyeleri üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı çelenki bina girişine bıraktı. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, ilçe başkanları ve CHP üyelerinin katıldığı protestoda 17- 25 Aralık 2013 tarihide İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 4 bakanın da adının geçtiği operasyonla ilgili takipsizlik kararı verilmesi protesto edildi.

 

Burada yaptığı konuşmada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili verilen ‘takipsizlik’ kararını protesto ettiklerini söyleyen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “Şüpheli olarak gösterilen bakanlarla ilgili fezlekelerin bir türlü meclis gündemine gelmemesi, yapılan yasal düzenlemler ve sonunda da verilen takipsizlik kararı bu beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Hukuka ve adalete olan güvenimiz bir kez daha sarsılmıştır. Verilen takipsizlik kararı ile yolsuzluk operasyonu kirli bir adalet ile kapatılmak istense de halkın vicdanında bu dosyanın asla kapanmayacağını, vicdanların sıfırlanmadığını önemle belirtmek isterim” dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından CHP’liler adliye binası önünden ayrıldı.

 

CHP’DEN KIRIKKALE’DE ADLİYEYE SİYAH ÇELENK

 

CHP Kırıkkale il Başkanlığı, 17- 25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek üzere Adliye Sarayı’na yürüyüp, kapı önüne siyah çelenk bıraktı.

 

CHP İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak yaptığı basın açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vererek yüz karası bir utanca imza atıldığını söyledi. Kavlak şöyle dedi:

 

“Yargı fiilen AKP hükümetinin emrine girmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargıya, ne de siyasetçilerine güven kalır. Ancak gerek AKP hükümeti, gerekse onun maşası görevine soyunanlar bilmelidir ki, hiçbir hukuksuzluk ilelebet saklı kalmaz. Suçsuzlar er veya geç Türk milleti önünde suçlarının hesabını verecekler.”

 

Geniş güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklaması olaysız sona erdi.

 

ESKİŞEHİR’DE CHP’LİLER ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

 

Eskişehir’de CHP’liler, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu dosyaları hakkında verilen ‘takipsizlik’ kararına tepki olarak Adalet Sarayı önüne çelenk bıraktı.

 

CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar ile bir grup partili, üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenkle birlikte Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’ndaki Adalet Sarayı önüne geldi. Partililerle birlikte siyah çelengi Adalet Sarayı önüne bırakan Nihat Çuhadar, Türkiye’nin 81 ilinde bugün adliye önlerine siyah çelenk bırakıldığını söyledi. Çuhadar şöyle konuştu:

 

“Yüzyılın en büyük yolsuzluğu adaletin yüzkarası olarak kapatılmıştır. Bu ülkede adalet sorunu vardır. Bu ülkede HSYK seçimleri ile HSYK seçimleri meyvelerini almaya başlamıştır. Gerçekten yüz kızartıcı bir olaydır. Biz bunu protesto ediyoruz. Biz bunu kınıyoruz. İnanan Müslümanlara soruyorum. Hangi kitaba sığıyor? Bu adaletsizlik, bu yolsuzluk bir kalemde nasıl kapatılır? Bu iktidara soruyoruz. Hiç mi vicdanları yok? Hiç mi vicdanları sızlamıyor? Gerçekten ülke adına yüz kızartıcı. Cumhuriyet tarihinde asla böyle bir olay olmamıştır. Mutlaka bunun hesabını soracağız. Bunun hesabını sormak da Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çimentosudur, bir gün mutlaka bunun hesabı sorulacaktır.”

 

Yapılan konuşmaların ardından CHP’liler Adalet Sarayı önünden ayrıldı.

 

SİVAS’TA CHP’LİLERDEN ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK

 

CHP Sivas il teşkilatı üyeleri, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili dosya hakkında verilen ‘takipsizlik’ kararına tepki göstermek için adliye binası girişine siyah çelenk bıraktı.

 

CHP Sivas il teşiklatı üyesi yaklaşık 100 kişi, bugün sabah saatlerinde adliye önünde bir araya geldi. Partililer daha sonra üzerinde, ‘Adaletin kara günü’ yazan siyah çelengi alkışlar ve ıslıklar eşliğinde adliye binasının önünde bıraktı. Burada açıklama yapan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinerek, “Ülkemizde AKP iktidarı döneminde hukuk sadece iktidarın hukuku, adalet ise bir yalan olmuştur. Bu kadar kanıt varken, her şey göz önünde iken ne yazıkki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu yolsuzlukları kapatmaya çalışmaktadır. Bu hırsızlıkları kapatmaya çalışanlar şunu bilsinler ki, adalet bir gün kendilerine lazım olacaktır. Hepimize düşen görev hukukun üstünlüğünü, eşitliğini herkese hissettirmektir. Yıllardır halkımızın inançlarını sömüren, kendileri lüks villalarda otuturken toplumu her geçen gün yoksullaştıranlardan, CHP olarak bizler yolsuzluğun, hırsızlığın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını er ya da geç soracağız. Onları adaletin karşısına çıkartıp hesap vermelerini sağlayacağız. Adaletini kaybeden, Ak Parti’nin hakimi ve savcısı olan arkadaşlara da sesleniyoruz. Hukuku yok etmeyiniz. Gün gelecek, hukuk size de lazım olacaktır” diye konuştu.

 

VAN’DA CHP’LİLER ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

 

Van’da CHP il teşkilatı üyeleri, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili dosyalar hakkında verilen ‘takipsizlik’ kararını Adliye önüne bıraktıkları siyah çelenkle protesto etti.

 

CHP İl Başkanı Cemal Şen ve partililer, Van Adalet Sarayı önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı. 17- 25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında verilen ‘takipsizlik’ kararını protesto eden CHP’liler, daha sonra Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan İl Başkanı Şen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yargılanan 53 kişi hakkında verilen ‘takipsizlik’ kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirterek şöyle konuştu:

 

“AKP hükümeti, HSYK seçimleri öncesinde yargıçlara yaptığı baskıyla kendi yandaşlarının seçilmesini sağlamayı, böylece 17 Aralık soruşturmasını engellemeyi hedeflemiştir. Ve bu hedefinde de başarılı olmuştur. Bu saatten sonra yargıdan adalet beklemek mümkün değildir. Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin maşası haline gelmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargı kalmıştır ne de siyasi ahlak.”

 

CHP’DEN, SAMSUN VE SİNOP’TA ADLİYEYEYE SİYAH ÇELENK

 

Samsun CHP il örgütü 17- 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı verilmesini, Adliye Sarayı önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, bugünü ‘adaletin kara günü’ ilan ettiklerini söyledi. Türkiye’de, belki de dünyanın en büyük yolsuzluğunun üzerinin kapatılmaya çalışıldığını öne süren Atalay, “Hırsızlık meşru hale getirildi” dedi.

 

Daha sonra grup alkışlarla olaysız ayrıldı.

 

SİNOP’TA DA PROTESTO

 

Sinop’ta da CHP İl Başkanlığı tarafından Adliye Sarayı önüne, üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bırakıldı. CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, “17 ve 25 Aralık, asrın yolsuzluk ve hırsızlık davalarında ‘takipsizlik kararı’ verilmesini protesto ettiklerini söyledi.

 

CHP’DEN ERZURUM’DA ADALET SARAYINA SİYAH ÇELENK

 

CHP Erzurum il Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki olarak Adalet Sarayı önüne ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

‘Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini eleştiren CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polislerin darbe teşebbüsü suçlamasıyla gözaltına alındığını anımsattı. Görev başında olan savcıların görev yerlerinin değiştirildiğini bildiren Kızıloğlu, “Ülkemizde son yüz yılın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yaşandı. Yerleri değiştirilen savcıların yerine yenileri atandı. O savcılar devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı 96 kişiyi kapsıyor. Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davaların halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacağını belirtmek istiyoruz. Peygamber efendimiz buyuruyor ki ‘Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır” diye konuştu.

 

CHP il yönetimi, Adalet Sarayı’na çelengi bıraktıktan sonra alkışlarla adliye önünden ayrıldı.

 

CHP’DEN ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK

 

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin dosyaların kapatılmasını, adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

Afyonkarahisar Adliyesi’ne gelen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve bir grup partili, üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelengi binanın girişine bıraktı. Burada basına açıklama yapan İl Başkanı Görgöz, siyah çelenkle haksızlıkları gündeme getirmek istediklerini söyledi. 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin dosyaların kapatılmasını ‘Adaletin Kara Günü’ ilan ettiklerini aktaran Başkan Görgöz, şöyle dedi:

 

“Ülkemizde 17- 25 Aralık 2013’te son 100 yılın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yaşandı. Yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisler darbe teşebbüsü suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, 4 bakanın oğullarının ve Reza Zarrab’ın da şüphelilerin arasında yer aldığı 96 kişiyi kapsıyor.”

 

Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatıldığını iddia eden Yalçın Görgöz, bu davaların halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacağını aktardı.

 

CHP’li grup açıklamanın ardından dağıldı.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA CHP’LİLERDEN ADLİYEYE SİYAH ÇELENK

 

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık operasyonlarına verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliye önüne üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk bırakıldı.

 

CHP İl Başkanı Esat Şengül’ün de aralarında bulunduğu partililer, Üngüt’te bulunan Kahramanmaraş Adliyesi önünde toplandı. CHP İl Başkanı Şengül, adliye girişine üzerinde ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

Şengül, takipsizlik kararına tepki amacıyla yurt genelinde CHP olarak adliye önlerine çelenk bırakıldığını söyledi. Şengül, “Bunun anlamı, 12 yıldır Türkiye’yi yönetmekte olan iktidar, artık güçler ayrılığı olan yargıyı yasamayı ve yürütmeyi adeta kendi zaptına alma anlayışı içerisinde yürüttüğü tutumun son ayağı olan işte tapelerlerle 3 bakanın oğlu ve Rıza Sarraf denen vatandaşın yolsuzluk yaptığı tescillendiği halde hukukun buna takipsizlik vermiş olmasını CHP olarak kınıyoruz” dedi.

 

KONYA VE AKSARAY’DA CHP’LİLERDEN ADLİYEYE SİYAH ÇELENK

 

Konya ve Aksaray’da CHP il teşkilatlarının üyeleri, ’17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonlarıyla ilgili dosyalara ‘takipsizlik’ kararı verilmesine tepki olarak adliye binaları önüne siyah çelenk bıraktı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ’17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu soruşturmasında dosya hakkında ‘takipsizlik’ kararı vermesinin ardından CHP tüm yurtta adliye binaları önüne siyap çelenk koyma kararı aldı.

 

Konya’da CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz ve beraberindeki partililer adliye binasının önüne ‘Adaletin kara günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Çelengin siyah zemin ve renkli çiçeklerden oluşması dikkat çekti. İl Başkanı Karpuz, “Yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarını kendisini temizletmesine izin vermeyeceğiz. Yargı AKP’nin çamaşır makinesi gibi çalışıyor, dosyalar şimdilik çamaşır makinesine atıldı” dedi.

 

Aksaray’da da CHP İl Başkanı Doğan Koşar ve beraberindeki partililer adliye binası önüne siyah çelenk koydu. İl Başkanı Doğan Koşar, “Bu kararlarla rüşvet Türkiye’de meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Bu yapılan eyleme hukuk devleti adına isyan ediyoruz. Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü istiyoruz” dedi.

 

Partililer basın açıklamalarının ardından adliyelerin önünden ayrıldı.