CHP’li Zeybek: LGS’de ek nakil zaman kaybedilmeden yapılmalı

CHP’li Zeybek: LGS’de ek nakil zaman kaybedilmeden yapılmalı
29 Eylül 2020 12:03

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, 2020 LGS’de ek nakil talebinde bulunan velilerin ve öğrencilerin sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

 
LGS’DE EK NAKİL ZAMAN KAYBEDİLMEDEN YAPILMALI

 
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 2020 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sürecinde içinde bulunduğumuz yıl itibariyle beş yüz binden fazla öğrencinin 4+4+4 sistemi ile bu yıl liselere başlaması, hâlihazırda devam eden Covid-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntılar ve sınavın zorluğu itibariyle, çok sayıda öğrencinin sınavlı okullara yerleşemediğini belirtti. CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde, merkezi yerleştirme sonrası gelişen süreçte özel okullar için sağlanan kolaylıklarla birlikte çok sayıda öğrencinin sınavlı okullardan özel okullara geçiş yapması ve birçok nitelikli okulda boş kontenjanlar oluşması sonrası birçok öğrencinin nitelikli okullara yerleşemediğine dikkat çekti. Boş kontenjanlara yapılacak merkezi bir ek yerleştirme ile birçok öğrencinin bu alanlara gidebileceğini belirten Zeybek “Velilerin ve öğrencilerin haklı talebi ile 2020 LGS için ek nakil talebi vardır. 2018 yılında dört defa yapılan, 2019 yılında iki defa yapılan nakillerin içinde bulunduğumuz yılın hala devam eden zorlukları düşünüldüğünde tekrar yapılması ve bu konuda Eylül ayı sonuna kadar yapılacağı sözünün bakanlık yetkililerinin demeçlerinde de olması kamuoyunun beklentilerini yükseltmiştir.” dedi.

 
ÖĞRENCİLER VE VELİLER EK NAKİL HABERİNİ BEKLEMEKTE

 
CHP’li Zeybek soru önergesinde, boş kalan nitelikli okullardaki kontenjanlara ek nakil yapılıp yapılmayacağı ve bakanlık yetkililerinin sözlerine rağmen neden yapılmadığı sorularına yer verdi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada “LGS’de tanınacak nakil hakkı ile çocukların yılları heba olmayacak, yerel okullardaki dolulukta bu sayede azalacaktır, tüm okullardaki mevcutlarda da kısmi bir rahatlama bu sayede sağlanabilir. Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin ve öğrencilerin umutla beklediği haberi daha fazla zaman kaybetmeden açıklamalıdır.”