CHP’li Zeybek: İnternet ve GSM şebekesi olmadığı için çocuklar derslerini takip edemiyor!

CHP’li Zeybek: İnternet ve GSM şebekesi olmadığı için çocuklar derslerini takip edemiyor!
1 Ekim 2020 13:02

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Serik İlçesine bağlı Gökçepınar mahallesinde yıllardır cep telefonu şebekesi ve internet altyapısı olmamasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

 
İNTERNET VE GSM ŞEBEKESİ OLMADIĞI İÇİN ÇOCUKLAR DERSLERİNİ TAKİP EDEMİYOR

 
Antalya’nın Serik İlçesine bağlı Gökçepınar mahallesinde cep telefonu şebekelerinin ve internet altyapısı bulunmamasını TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yaptığı açıklamada “Yöre halkı internet ve GSM altyapısı olmaması nedeniyle çocuklarının uzaktan eğitimde geri kaldıklarını ve acil durumlarda haberleşme imkanlarının olmadığını belirtmektedir. Turizmin başkenti, Türkiye’nin yurtdışındaki en değerli markalarından Antalya’da bir mahallede internet ve GSM altyapısı olmaması, bu sorunun yıllardır giderilmemesi kabul edilemez. GSM ve internet altyapısı olmadığı için çocuklar pandemi sürecinde derslerini takip etmek için internetten yararlanamıyor. Çocukların eğitim hayatından geri kalmaması için acil olarak bölgede altyapı çalışmaları yapılmalıdır.” dedi.

 
SERİK GÖKÇEPINAR’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 

 
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, acil durumlarda yöre halkının iletişim araçlarından da yararlanamadığını belirtti. CHP’li Zeybek, verdiği soru önergesinde, Gökçepınar’da internet ve GSM altyapılarının ne zaman yapılacağı, Türkiye ve Antalya’da kaç yerleşim yerinde altyapı eksikliği olduğu sorularına yer verdi.