CHP’li Zeybek: Demre’de MUÇEV’in ne işi var?

CHP’li Zeybek: Demre’de MUÇEV’in ne işi var?
15 Ağustos 2020 11:00

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12.983,02 m2’lik alanın işletmesinin on yıllığına MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un oluru ile verilmesini TBMM gündemine taşıdı.
CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Demre ilçesi Üçağız Mahallesi Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12.983,02 m2’lik alanın işletmesinin on yıllığına MUÇEV şirketine hangi gerekçelerle verildiğini, MUÇEV’in yöneticilerinin kamudaki görevlerinin ne olduğunu, kiralanan alanda şirketin hangi faaliyetlerde bulunacağı, alt kiracı kullanıp kullanmayacağı sorularına yer verdi.
DEMRE’DE MUÇEV’İN NE İŞİ VAR?
CHP’li Zeybek verdiği soru önergesi ile birlikte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “MUÇEV adlı şirketin, Muğla ve Edirne sahillerinde yaptıkları yıllardır bilinen ve hala tartışmalara konu olmaktadır, CHP’li milletvekillerimiz bu illerimizde konuyu sürekli gündeme taşımaktadırlar. Muğla’dan sonra MUÇEV üzerinden Antalya’nın sahilleri ve denizine de el atılmak istendiği açıktır. Pandemi sürecinde oldubitti ile CHP’li ve Millet İttifakı’na bağlı yerel yönetimlerin çalışmalarını bakanlığa bağlı bir şirket ile engellemek, vatandaşı cezalandırmak demektir. Bu uygulama demokrasi ile bağdaşmaz. Antalya ve Demre’nin sahillerini, denizini talan ve ranta teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. CHP Demre İlçe Örgütümüz, partililerimiz, Millet İttifakının tüm bileşenleri ve Demre halkı ile birlikte konunun takipçisi olacağız.”
DEMRE’Lİ DEMRE’YE SAHİP ÇIKACAKTIR
CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Demre’nin göz bebeği gibi sakındığı Üçağız İskelesi pek çok devlet mirasına yapıldığı gibi özel şirketlere peşkeş çekildi. Demre Belediyesi’ne bilgi dahi verilmemesi bu işletme devrinin amacını bizlere gösteriyor. Başta Muğla ve Antalya olmak üzere deniz iskelesine, sahil şeridine, koylara sahip şehirlerde rant için uygulanan bu özelleştirme politikasının sonuna kadar karşısındayız. Birçok devlet mirasının özelleştirilmesiyle yetinmeyip deniz kenarlarını, doğal güzelliklerimizi dahi özelleştiren, bizlerin himayesinden alan bu politika yanlıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak bu devrin veya diğer bir adıyla özelleştirmenin sonuna kadar karşısında duracağız. Ve biliyoruz ki Demreli Demre’ye sahip çıkacaktır!” dedi.