CHP’li Yüksel’den referandum çağrısı!

CHP’li Yüksel’den referandum çağrısı!
15 Şubat 2018 12:36

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, TBMM’de yaptığı konuşmada; Eskişehir’e kurulması planlanan termik santrale karar verici unsurun halk olduğunu söyledi. “Hodri meydan, referanduma gidelim” dedi.

 

 

MEYDAN OKUDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu, önceki gün, termik santrallerin çevre ve insan sağlığına olan etkilerinin araştırılması için bir önerge verdi. Önerge sahibi olarak söz alan Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, kürsüden hükümete meydan okudu. İktidarın her fırsatta millete sığındığını söyleyen Yüksel; “Sayın Erdoğan der ki: ‘Demokraside bu işin sahibi millettir. Onun için de millete gideriz. Efendim, George Hans, Helga ne derse desin benim için önemli olan Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma ne der o önemli. O yüzden her kararı da millete sormamız gerek.’ O zaman arkadaşlar, gelin, hodri meydan, Eskişehir’e termik santral yapılıp yapılmayacağını Eskişehir halkına soralım, bir referandum yapalım, ona uyalım” diye konuştu.

 

TÜY DÖKÜCÜ KREM DAĞITTILAR

 

AKP’li bir ilçe belediye başkanının, “Külün bir zararı olmaz, Eskişehir’e doğal gaz gelmeden de hava kirliydi. Ne oldu? Öldünüz mü? Binlerce insan burada seracılık yapacak. Termik santralde binlerce insan çalışacak. Herkes su gibi para kazanacak.” gibi gerekçelerle halkı ikna etmeye çalıştığını belirten Yüksel Enerji Bakanlığı’nın da burada toplantılar düzenlediğini söyledi. Yüksel; “Bakanlık muhtarları ikna etmek için tüy dökücü krem dağıttı” dedi.

 

BURNUMUZUN DİBİNDE

 

Kurulması planlanan termik santralin, en yakım yerleşim yerine 1,8 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten CHP’li Cemal Okan Yüksel; “Termik santral ne kadar ileri teknolojiyle kurulursa kurulsun, bacasından çıkacak olan külün ve tozun çevreye, insana, hayvana, yeşile zararı olacak.” dedi. Yüksel ayrıca hükümetin Toprak Koruma Kurulu yönetmeliğini değiştirerek Eskişehir’in katline imza attığını söyleyerek; “Her fırsatta ‘millet’ diyen de sizsiniz; halkın toprağını, sağlığını, yarınlarını halktan kaçıran da.” diye konuştu.