CHP’li Yüksel: Tuncay Özkan CHP’li değildir

CHP’li Yüksel: Tuncay Özkan CHP’li değildir
8 Ağustos 2018 08:30

CHP İzmir eski Milletvekili Alaatin Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ı sert bir dille eleştirdi. Yüksel, “Tuncay Özkan’ı partili saymıyorum. Tuncay Özkan partili falan değildir. Tuncay Özkan konjonktürel olarak yaşadığı bir takım sorunlardan sonra milletvekili olma erginliğine ulaştığını düşünüp nereden aday olabilirim deyip CHP’den aday olmuştur. Genel Başkanımızın son zamana kadar yaptığı en büyük hatası ‘şöyle yapanı, böyle yapanı kapının önüne koyarım’ olmuştur. Aziz Kocaoğlu, benim gibi 3 kuşatır CHP’li olan bir isimdir ve artık bizim gibiler partide azalıyor” dedi.

 

 

 

GÜNDEME BAKIŞ

 

CHP İzmir eski Milletvekili Alaatin Yüksel, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve sert bir dille eleştirdi. Yüksel, Özkan tarafından söylendiği iddia edilen, “CHP ‘de gizli bir karar merkezi var. Bu karar merkezi CHP’nin dışında bir oluşum. Biz de kim olduklarını bilmiyoruz. Kemal Bey orada alınan kararları MYK’ya getiriyor” sözlerini CHP’de yer almadığı dönemlerde kaydetmiş olabileceğini söyledi.

 

“TUNCAY ÖZKAN PARTİLİ FALAN DEĞİL”
“Tuncay Özkan Partili falan değil” diyen Yüksel, “Ben bunu deli saçması olarak yorumluyorum. Tuncay Özkan’ı partili saymıyorum. Tuncay Özkan konjonktürel olarak yaşadığı bir takım sorunlardan sonra milletvekili olma erginliğine ulaştığını düşünüp nereden aday olabilirim deyip CHP’den aday olmuştur. Daha önce medya patronu olduğu dönemlerde CHP’ye sıkıntılar yaşatmıştır. Cumhuriyet Mitinglerinde yer almamıştır. Hiç CHP ile olmadı. CHP seçmeni ordaydı. Hatta biz kaç kişi diye konuştu. CHP’yi en ağır şekilde eleştiren isim olmuştur. Bu açıklamayı da CHP yönetimine girmeden önce yaptığını düşünüyorum. Eğer bu açıklamayı CHP yönetiminde olduğu zaman yaptıysa ortada çok daha vahim bir durum vardır. Eğer bu iddiasını kanıtlarsa CHP Genel Merkezi gider, kanıtlamasa da kendisi bu partiden gider” dedi.

 

616x275-1501256129632

GENEL BAŞKANIN YARDIMCISINA SORMASI GEREKİYOR
Yüksel, “Bunu kendisine bir daha sormak gerekir. En başta da Genel Başkanı’nın yardımcısına sorması gerekiyor. Eğer bu iddiasını ispatlamazsa ne Genel Başkan Yardımcılığı’nda ne de CHP’de yer almaması gerekir. Genel Başkanımızın son zamana kadar yaptığı en büyük hatası ‘şöyle yapanı, böyle yapanı kapının önüne koyarım’ olmuştur. Bu durum partilileri olumsuz yönde etkilemiştir. Teşvik etmeyen bir dil kullanıyordu. PM’de buna benzer eleştirilerde bulundum. PM’den ve İzmir Milletvekilliği yapan (daha sonra bıraktı gitti.) bir hanımefendi kendisine çok ağır sözler söyledi. (Birgül Ayman Güler) Biz o zaman PM’de itiraz ettik, böyle şeyler konuşamazsınız diye. Genel Başkanımız o zaman o hanımefendiyi disiplin kuruluna sevk edecekti. CHP’de seçimle gelen bir başkan ‘onu atarım bunu atarım’ diyemez. İl başkanı ilçe başkanıyla uğraşmayın. Atacaksan bu sözleri söyleyeni atacaksın” diye konuştu.

 

CHP TÜZÜĞÜ DEĞİŞMELİ
CHP tüzüğünü eleştiren Yüksel, şunları söyledi: “Türkiye’de mevcut siyasi partiler içinde en demokratik CHP’dir. Tüzüğünde bazı yanlış maddeler vardır. Parti içi otoriteyi sağlamak için böyle maddeler koymuşlardır. En başta bunların değiştirilmesi gerekir. Kemal Bey beraber çalıştık. CHP’de Genel Başkanlık yapan en demokratik isimler arasında yer alıyor. Bu yönden hakkını vermek gerekiyor. MYK üyelerini PM oylamasıyla seçilmesi gerekiyor. Hadi kendim seçeceğim dediniz, bari bunu güvenoyuna çıkarın. Bunu yapmadı. Bu maddeler AKP tüzüğünden kopyalanmıştır. CHP’de daha önce böyle maddeler yoktu. MYK’nın bir kısmı değiştirilse bu çözüm değildir. Partide ulaşma gerekiyor. Bunu da Genel Başkan yapması gerekiyor. Yapması gereken, yerel seçimlere gidilirken, partide büyük bir kısmın birleştirerek, partiyi güçlendirerek, yeri bir reform yaparak, bir iktidar projesi yaparak ve ona uygun bir kadro yaparak ‘hadi bakalım’ demesi gerekiyor. Başka türlü olmaz.”

 

AZİZ KOCAOĞLU İLE BENİM GİBİ İSİMLER ÇOK KALMADI
Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘değişim’ açıklamasını tepki çekeceğini bildiği halde yaptığını söyledi. Kocaoğlu ve kendisinin 3 kuşak CHP’li olduğunu hatırlatan Yüksel, “Yaşananlardan mutlaka İzmir de etkilenecektir. İzmir’den umutluyum. Yerelde iktidarız yaptığımız hizmetler çok önemlidir. Halkımız buna göz önünde tutacaktır. Sonuçta İzmir’de yerel yönetimlerin hizmet karnesine bakarak da oy kullanacaktır. Biz CHP’de bu sorunlar yaşanıyor diye CHP’yi cezalandırmadan önce Türkiye’de demokrasinin kaldığını göz önünde alacaktır. İzmir’de 30’da 30 yapacaktır. CHP omuz omuza girerse bunu sağlanması gerekiyor. Aziz Kocaoğlu bütün açıklamalarında yenilenmenin, değişimin şart olduğunu ve bunun mevcut Genel Başkan’ın önderliğinde yapılması gerektiğini ifade ediyor. Bölünmeden kırılmadan dökülmeden ifade etmiştir. Aziz Kocaoğlu, benim gibi 3 kuşatır CHP’li olan bir isimdir ve artık bizim gibiler partide azalıyor. Kendisi burada Türkiye’nin 3. Büyük ilinde ve en büyük kamu koltuğunda oturan birisidir. Ülkemizin ve CHP’nin kötülüğünü isteyecek birisi değildir. Bundan sonra başkanlık yapar ya da yapmaz… Bana söylediği ‘bu Türkiye, partime ve oturduğum koltuğuma karşı sorumlu olduğum için böyle bir açıklama yaptım. Biliyorum tartışılacağını ve yıpratılacağımı fakat bunu yapmak zorundayım’ demiştir. ” diye konuştu.