CHP’li Yüceer’den ‘MEB’in yeni müfredatı’na tepki!

CHP’li Yüceer’den ‘MEB’in yeni müfredatı’na tepki!
18 Ocak 2017 15:37

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhuriyet’in kuruluş değerlerini yok sayan yeni müfredat taslağına tepki gösterdi.

 

 

 

 

Laik ve bilimsel eğitimin yerini gerici bir anlayışın aldığını söyleyen Yüceer, “Açıklanan yeni müfredat taslağı Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyete tahammülsüzlüğü bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

 
‘Laik ve bilimsel eğitim tahammülsüzlüğü’

 

 

 

CHP’li Yüceer, “İktidar, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adına dahi tahammül edememektedir. O’nun adını stat, cadde ve okullardan, TC ibaresini kamu kurumlarından kaldıran AKP şimdi de eğitim politikaları üzerinden Atatürk ve Cumhuriyet ile hesaplaşmaktadır. Eğitim sisteminin yapılan değişikliklerle istikrarsızlaştırıldığı, milli olmaktan çıkarıldığı, toplum mühendisliğinin temeli haline getirildiği, laik ve bilimsel eğitimin yerini gerici bir anlayışın aldığı okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni müfredat, bu tahammülsüzlüğü bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

 
”Atatürkçülük’ kavramı çıkarıldı”

 

 

 

AKP’ye yakın sendika, dernek ve cemaatlerin ihtiyaçlarını karşılayan ders programlarının yürürlükte olduğu okullarda, yeni müfredatla birlikte Atatürk’ün adının silinmek istendiğini söyleyen Yüceer, yeni müfredatta, “Atatürkçülük” kavramının sosyal bilimler derslerinin müfredatından tamamen çıkarıldığını, Atatürk’ün işlenişinin kapsamının daraltıldığını bildirdi.

 

 

 

Yüceer, öğretmenlerin ders anlatımı ve okullarda kullanılacak kitapların hazırlanmasının temel metinleri olan müfredat taslaklarında, ilkokul 1. sınıfında Hayat Bilgisi dersi ve ortaöğretimde sosyal bilgiler derslerinden Atatürkçülük konularının çıkarıldığını, “Atatürkçülük” kavramının yer aldığı tek dersin ise ortaöğretimde başlayan ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ dersi olduğunu belirtti.

 

 

Atatürkçülüğün yalnızca bir ders değil, çağdaş ve aydınlık bir Türkiye ve laik, bilimsel eğitim demek olduğunu kaydeden Yüceer, tek adam rejimini dayatan Anayasa değişikliğine uygun olarak hazırlanan bu müfredatın, laik ve bilimsel eğitimi yok etmeyi amaçlamak olduğunu belirterek şöyle devam etti:

 

 
‘Atatürk’ün halkımızın gönlündeki o müstesna yeri asla değişmeyecektir’

 

 

 

“PİSA sıralamasında son sıralarda olduğumuz göz önüne alındığında iktidarın derdinin çağdaş eğitim olmadığı açıktır. Tek dertleri kendi ideolojik gündemlerini çocuklarımıza da dayatmaktır. Dış politikada, ekonomi, güvenlikte ülkeyi adım adım uçurumun kenarına getiren iktidar Eğitimi çağdaş değerlerden uzaklaştırarak şimdi de çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmaktadır. Bu yanlış yoldan bir an önce dönülmelidir.”

 

 
‘Atatürk’ün yeri asla değişmeyecek’

 

 

 

Özellikle Atatürk sevgisinin yurttaşların kalbinden silinemeyeceğini söyleyen Yüceer, “Manevi varlığını unutturmak için ucuzluklar peşinde bilmelidir ki; Atatürk’ün halkımızın gönlündeki o müstesna yeri asla değişmeyecektir. Bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu ülke, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetidir ve ilelebet böyle de kalacaktır”