CHP’li Yılmazkaya: Sigara madem haram Diyanet’in maaşları nereden ödeniyor?

CHP’li Yılmazkaya: Sigara madem haram Diyanet’in maaşları nereden ödeniyor?
23 Ekim 2019 16:10

“Kuran kurslarında, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz ediliyor ama Diyanetten ses yok!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Cumhurbaşkanın sigara haramdır söyleminden sonra Diyanet’in sigarayla ilgili apar topar fetva vermesini sert sözlerle eleştirdi.

 
“Vatandaştan kuruşu kuruşuna vergi alıp, Ali Ağaoğlu’nun 1 milyar 400 milyon, Mehmet Cengiz’in 425 milyon liralık vergi borcunu silmeniz haram değil, yaptığınız israflar, yediğiniz kul hakları haram değil ama sigara haram!” diyen Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; “Madem sigara haram diyorsunuz sigaradan topladığınız vergilerle Diyanet Başkanından cami imamlarına kadar tüm Diyanetin maaşlarını bu vergilerle neden ödüyorsunuz?” sorusunu sordu.

 
Diyanetin sigarayla ilgili toplumda birçok kesim tarafından tepkilere sebep olan fetvasını gündeme taşıyan CHP’li Yılmazkaya, TBMM’de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 
“Ülkenin Cumhurbaşkanı haram olmayan bir şeye çıkıp haram diyor, Diyanet hemen arkasından haram diye fetva çıkartıyor.
Kur’an’da sigaranın haram olduğuna dair tek bir kelime yok. Fakat faiz, kumar, hırsızlık, yetim malı yemek, rüşvet, israf bunlar kuranda haram olmasına rağmen Diyanetten ses YOK!
Kuran kurslarında, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz ediliyor diyanetten ses yok!
Ama sigara haram…
Ak Parti Ordu Belediye Başkanının toplamda aldığı 250 bin liralık maaş helal, ama sigara haram..!
Vatandaştan kuruşu kuruşuna vergi alıp, Ali Ağaoğlu’nun 1 milyar 400 milyon, Mehmet Cengiz’in 425 milyon liralık vergi borcunu silmeniz haram değil, yaptığınız israflar, yediğiniz kul hakları haram değil ama sigara haram!

 
Madem sigara haram diyorsunuz sigaradan topladığınız vergilerle Diyanet Başkanından cami imamlarına kadar tüm Diyanetin maaşlarını bu vergilerle neden ödüyorsunuz?”