CHP’li Yılmazkaya: İnsanlar faturalarını bile ödeyemiyorken millet bahçesinin ne anlamı var?

CHP’li Yılmazkaya: İnsanlar faturalarını bile ödeyemiyorken millet bahçesinin ne anlamı var?
31 Ekim 2019 16:34

“Sivil toplum kuruluşları ve Gaziantepli hemşerilerimiz bu projeyi onaylamıyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep şehir merkezinde yıkılan Kamil Ocak Stadının yeri ve çevresinde bulunan valilik binası ve demokrasi meydanının 1 milyar lira harcanarak millet bahçesi projesine çevrilmesiyle ilgili AKP Hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

 
Konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya, “Gaziantep genelinde 80’e yakın okulun inşaatı bütçe yetersizliği gerekçesiyle durdurulurken millet bahçesi için yapılacak milyarlarca liralık israf, sizlerin hiç vicdanını sızlatmıyor mu?” diyerek AKP’li milletvekillerine seslendi.

 
10 milyon liraya yenilenen Valilik binasının da yıkılacağı proje hakkında konuşan Yılmazkaya Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer veri;

 
“Gaziantep şehir merkezinde yıkılan Kamil Ocak Stadının yeri ve çevresinde bulunan valilik binası ve demokrasi meydanı apar topar millet bahçesi projesine çevrildi. 1 milyar liralık devasa maliyeti olan bu projeyi sivil toplum kuruluşları ve hemşerilerimiz onaylamıyor. Gaziantep ayakta..!

 
Millet bahçesinin yapılacağı yerlerdeki binaları yıkmayı planlayan Ak Parti İktidarı bu yıktıkları yerlerdeki valilik binası ve içindeki müdürlüklere yeniden yer yapmak için milyonlarca para harcayacak.

 
Daha 25 yıl önce yaptırılan betonarme binanın yıkılmasının altında neler var? Daha yeni sayılan bu kamu binası neden yıkılmak isteniyor? Üstelik yakın zamanda 10 milyonluk harcamayla bina yenilendi.

 
Gaziantep genelinde 80’e yakın okulun inşaatı bütçe yetersizliği gerekçesiyle durdurulurken millet bahçesi için yapılacak milyarlarca liralık israf, sizlerin hiç vicdanını sızlatmıyor mu?

 
Vatandaşın sırtına eklenen yeni vergiler nedeniyle insanlar faturalarını bile ödeyemiyorken millet bahçesinin ne anlamı var?”