CHP’li Yılmazkaya: Gençler hem işsiz hem de borçlu!

CHP’li Yılmazkaya: Gençler hem işsiz hem de borçlu!
22 Ekim 2020 11:55

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, KYK borcu olan üniversite mezunu gençlerin borçlarının biran önce silinmesini istedi.

 

 

Konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 yıl önce KYK borçlarının silineceği yönünde gençlere müjde vermişti, ne oldu?” diye sordu.

 
“Her yıl yüzbinlerce öğrencinin yüksek öğrenim süresince kullandığı ve Kredi Yurtlar Kurumu’nca verilen kredilerin, mezun olduktan 2 yıl sonra ödenmesi gerekiyor. Ancak üniversite mezunu gençler iş bulmakta zorlandığı ve hatta iş bulamadığı için bu borcu ödeyemiyor. Ödeyemediği için KYK’da her ay yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uyguluyor.”

 
“Bunun suçlusu gençler değil hükümettir!” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 
“Üniversiteden mezun olan 5 milyon genç öğrenim kredisi borcunu ödeyemiyor.
Bu gençlerin 280 bini öğrenim kredisi borcu nedeniyle yasal takipte, haciz ve icralarla karşı karşıya.
Her yıl yüzbinlerce öğrencinin yüksek öğrenim süresince kullandığı ve Kredi Yurtlar Kurumu’nca verilen kredilerin, mezun olduktan 2 yıl sonra ödenmesi gerekiyor. Ancak üniversite mezunu gençler iş bulmakta zorlandığı ve hatta iş bulamadığı için bu borcu ödeyemiyor. Ödeyemediği için KYK’da her ay yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uyguluyor.

 
Gençlerimiz işsiz, borç batağında ve güvencesiz! Anne ve babalarının baktığı gençler iş bulamadıkları için bunalmış ve tükenmişlik sendromu yaşıyor.
İşsizliğin pençesinde olan gençlerimiz bir de KYK borcu ile boğuşuyor!” dedi.

 
Gençler Meclisten Çözüm Bekliyorlar!
Zenginlerin milyarlarca lira borcu bir gecede siliniyor diyen Yılmazkaya, “Üniversiteden borçlu mezun oluyorlar ve birçoğu iş bulamıyor. Aylık faizler yüzünden 30 bin liraları bulan borç yüküyle karşılaşan gençler umutsuz!
Bu gençler hem işsiz hem de borçlu.
Borçları biran önce silinmeli.
Meclisten çözüm bekliyorlar!

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 yıl önce KYK borçlarının silineceği yönünde gençlere müjde vermişti, ne oldu?
Gençlerin borçlarını ödeyememelerinin en büyük nedeni üniversiteyi bitirseler de işsiz olmaları.
Zenginlerin devlete olan milyarlarca lira borcu bir gecede bir kararnameyle siliniyor bu gençlerin borcu neden silinmiyor?
Bunun suçlusu gençler değil hükümettir!” ifadelerini kullandı.