CHP’li Yılmazkaya: Devlet gaziler arasında ayrım yapmamalı

CHP’li Yılmazkaya: Devlet gaziler arasında ayrım yapmamalı
18 Eylül 2019 15:00

“Onurumuz ve Gururumuz Olan Gazi ve Şehitlerimizi Asla Unutmayacağız “ diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazileri minnetle ve şükranla andığını ifade etti.

 

 
“Yurtseverlikleriyle ve özverileriyle hepimize örnek olan gazilerimizin değerli kişiliklerine yaraşır koşullar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşarak, ihtiyaçlarının karşılanması için çaba göstermek toplumsal sorumluluğumuzdur.” diyen Yılamazkaya; “Devletin, gazilerimizin yaşamlarını hakkettikleri saygınlığa yaraşır biçimde sürdürmesi için gaziler arasında ayrım yapmadan gereken değeri ve önemi vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 
AKP İktidarının gaziler arasında yaptığı ayrımdan dolayı gazilerimizin kırgın olduğu dile getiren Yılmazkaya, Gaziler Günü için yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 
“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanının verildiği bugünmilletimize gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu tarihine adlarını yazdıran gazilerimiz içinde büyük bir anlam taşımaktadır.

 
Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir.Bağımsızlık mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşı’nın Baş Komutanı Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna gazi olmuş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle andığımız 19 Eylül’ün gururunu yaşıyoruz.

 
Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.Milletimiz, tarihi boyunca yurdunu canından üstün tutmuş, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koymuştur.Gazilerimiz bu toprakların evladı olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Milletimiz, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır.

 
98 yıl önce atalarımızın canıyla kurtardığı bu vatanın kahraman evlatları bugün terörün kurduğu tuzaklarla, pusularla şehit edilmekte, gazi olmaktadır. 98 yıl önce olduğu gibi kahramanca vatanını korumak için canını veren şehitlerimize ve gazilerimize her gün bir yenisi ekleniyor. Şehitlerimizi minnetle andığımız, gazilerimizi şükranla kucakladığımız bu günde halkımızın birlik ve beraberliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını kararlılıkla bir kez daha vurguluyoruz.

 
Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilişinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşında, yurt içinde ve yurt dışında savaşmış, terörle mücadelede görev almış, ülkesi için canı pahasına mücadele vermiş tüm şehitlerimizi saygıyla gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”