CHP’li Yılmazkaya: Barolar ve avukatlar bugün susarsa, yarın sizi-bizi savunacak kişi ve kurum kalmayacak

CHP’li Yılmazkaya: Barolar ve avukatlar bugün susarsa, yarın sizi-bizi savunacak kişi ve kurum kalmayacak
23 Haziran 2020 16:32

İktidarın baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine tepki gösteren baroların, cuma günü başlattıkları yürüyüşün Ankara’nın girişinde polis tarafından durdurularak sert bir şekilde müdahale edilmesini eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıdı.

 

 
Baro başkanları ile Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’ya yapılan sert müdahalenin kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Yılmazkaya, bu yapılanların hukuk dışı olduğunu belirtti.

 
AKP ve MHP’nin barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine tepki gösteren baroların anayasal hakkı olan yürüyüş hakkının gasp edildiğini vurgulayan Yılmazkaya, bu yapılanların hukuk devletiyle bağdaşmadığını belirtti.

 

 
Konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda konuşan Yılmazkaya;

 

 
“Buradan Gaziantep Baro Başkanımıza büyük geçmiş olsun diyor, haklı mücadelelerinde baro başkanlarımızı sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

 
Bu Mücadele Hukuk Devletini Polis Devletine Dönüştürmek İsteyenlere Karşı

 

 
“Baroları dizayn etmek isteyen AKP İktidarının çoklu barolar yasa değişikliği teklifine karşı “savunma yürüyüşü” başlatan baro başkanlarını Ankara’ya almayan, hukuk devletini polis devletine dönüştürmek isteyenlere karşı mücadele eden halkın avukatlarına ve Gaziantep Baro Başkanımız Bektaş Şarklı’ya yapılan şiddeti kınıyorum.

 
Hukuksuzlukların giderek arttığı hukukun istisna olduğu bir dönemde kalan hukuk kırıntısını savunmaya çalışan avukatları susturmaya çalışıyorlar.
Barolar ve avukatlar bugün susarsa, yarın sizi-bizi savunacak kişi ve kurum kalmayacak.
Barışçıl gösteri ve yürüyüş yapmak anayasal temel hak olmasına rağmen yargının parçası olan avukatların bu hakkı kullanmasını engellemek tam bir totaliter anlayışın ürünüdür.

 
Baro Başkanları yürüyor diye barikat kuranlar, kurduranlar, gece bir battaniyeyi, sıcak bir yemeği çok görenler unutmayın ki adalet bir gün sizlere de lazım olacak.
Anayasal bir hakkın kullanımına yönelik böylesi bir aşırı güç kullanımı demokrasinin açık ihlalidir.
Buradan Gaziantep Baro Başkanımıza geçmiş olsun diyor, haklı mücadelelerinde baro başkanlarımızı sonuna kadar destekliyoruz.
Savunma susmadı susmayacak!”